טיקים

דיון מתוך פורום  בריאות העין

07/08/2013 | 17:14 | מאת: ריקי

שלום רב, לאחרונה אני סובלת מטיקים בעפעף השמאלי התחתון , זה הופיע לפני כמה זמן ולאחרונה החמיר וזה בתדירות גבוהה יותר. מידי פעם שמתי לב שיש גם טיקים של הלחי באותו הצד. לא חושבת שיש קשר אבל אני הולכת עם עדשות מגע שנים רבות. האם זו תופעה חולפת? האם עלי לפנות לרופא? עניים? נוירולוג? תודה רבה

ריקי שלום רב, כצעד ראשון הייתי ממליץ להפסיק את הרכבת עדשות המגע לתקופה מסויימת ולנסות להשתמש בטיפות של דמעות מלאכותיות ללא חומר משמר כגון רפרש, הילוקומוד או היילוג'ל. במידה והתופעה נמשכת, כדאי להתייעץ עם נוירולוגהיות ולעיתים התכווצויות בעפעפיים ובלחי באותו הצד, עלולות להיות קשורות לבעיה נוירולוגית, הכולל גירוי עצבי משותף לעפעפיים וללחי. בברכה, פרופ' ישראל קרמר.

מנהלי פורום בריאות העין