חסימת צינור הדמעות

דיון מתוך פורום  בריאות העין

04/07/2013 | 21:25 | מאת: צאלה

האם אופטיקאי יכול לאבחן ולהמליץ על פתיחת צינורית הדמע.. עלי לציין כי איני סובל מדלקות או הפרשות. כל זאת עקב התאמת עדשות מגע שלא מצליחה.

12/07/2013 | 11:16 | מאת: צאלה

מדוע לא עונים לי?

צאלה שלום רב, אופטומטריסט מנוסה יכול לאבחן יובש בדרגה משמעותית המפריעה להרכבת עדשות מגע, אך בכל מקרה יש לעבור בדיקת עיניים ע"י רופא עיניים כדי להעריך את דרגת היובש בצורה מדויקת ולשקול השתלת פקקים בדרכי הדמעות. לגבי פתיחת צינורית הדמע, זה נושא ספציפי שאיננו קשור לאופטיקאי כלל והוא מבוצע במקרה של חסימת דרכי הדמעות, אשר יש לאבחן אותה ע"י שליפת דרכי דמעות ע"י רופא עיניים. בברכה, פרופ' קרמר ישראל

מנהלי פורום בריאות העין