מטושטש בעין אחת יותר מהשניה

דיון מתוך פורום  בריאות העין

13/10/2020 | 20:07 | מאת: אליה

שלום דוקטור בעין ימין שלי אני רואה מרחוק יותר מטושטש מעין שמאל.. עשיתי בדיקה אמרו משהו בשרירים ואפשר תרגילים לעבור או ניתוח .. האם באמת אפשר לעשות ראיה יותר טובה עם תרגילים ופחות לשבת קרוב לדברים.. זה יעבור? ומה זה ניתוח מה הוא עושה? הוא מסוכן? תודה רבה 🙂

שלום אליה לא בטוח שהבנתי את האבחנה שלך מהשאלה. אם הכוונה היא שיש לך קוצר ראיה (או "מינוס") בעין ימין הפתרון הפשוט ביותר הוא משקפיים או עדשות. אם זאת אכן הבעיה סביר להניח שהיא לא תעבור לבד ותרגילים לא יעזרו. בחלק מהמקרים אפשר גם לתקן את הראיה על ידי ניתוח ויש כמה ניתוחים אפשריים. רופא יוכל לעזור לך לברר אם יש ניתוח שיכול לעזור לך. בכל ניתוח יש סיכון וצריך לקחת את זה בחשבון. בהצלחה!

מנהלי פורום בריאות העין