חסימת שק הדמעות לאחר ניתוח קטרקט

דיון מתוך פורום  בריאות העין

13/10/2020 | 12:34 | מאת: לוסי

שלום אימי עברה ניתוח קטרקט לפני כחודשיים. הרופא אומר שמבחינת הניתוח הכל בסדר אבל היא סובלת מכאב חזק בעיניים, תחושה שיש גוף זר בעיין וכן תחושות של חסימה בשק הדמעות (כאילו יורדת דמעה, והתחושה שהיא עוברת דרך האף) תחושות בלתי נסבלות. לפני שנים כשהיה לבן שלי חסימה - רופא הסביר שמדובר בחיידקים שחוסמים ונתן לנו טיפות - דקסמצין. האם הטיפות הללו יכולות לעזור לחסימה לאימי? מה יכולה להיות הסיבה והפיתרון לתחושות אלו? היא לא מצליחה לישון בלילה מכאבים ולוקחת כדורי שינה. האם יכול להיות גם קשר לסוכרת?

שלום לוסי! יש כמה סיבות אפשריות לכאבים. יובש בקרנית אחרי ניתוח הוא נפוץ ויכול לגרום לתסמינים שתיארת, דלקת ולחץ תוך עיני מוגבר גם הן סיבות אפשריות. גם חסימה בדרכי הדמעות אפשרית למרות שבילדים המנגנון קצת שונה. בקיצור אני ממליץ בחום על התייעצות עם רופא עיניים בהקדם, בעיקר אם הכאבים כל כך חזקים. אם רופא עיניים לא מוצא את המקור לכאבים יש להתייעץ עם רופא משפחה או נוירולוג.

מנהלי פורום בריאות העין