עין ימין מוצפת דם מצד שמאל

דיון מתוך פורום  בריאות העין

04/08/2020 | 16:53 | מאת: אור

היום הבחנתי שעין ימין שלי מוצפת בדם מצד שמאל. אני לא חשה כאב או טשטוש בראייה. עלי לציין שאני בת 84 והיה לי בעברי לחץ-דם גבוה מעט. עכשיו הוא מטופל בעזרת תרופות והוא ל"ד רגיל. האם ייתכן שלחץ דמי עלה בגלל מתיחות שפקדה אותי לאחרונה, וזה אולי גרם להצפה בדם בעיני? לצערי, בימינו זו משימה די קשה לגשת לרופא מקצועי, ולכן אני פונה אליכם. בברכה ובציפייה לתשובה מהירה. אור.

שלום! נשמע שאת מתארת שטף דם תת לחמיתי בעין. זה יכול בהחלט לקרות בגלל עליית לחץ דם אך גם מסיבות אחרות. אני מציע להיבדק על ידי רופא עיניים כדי לוודא שזה אכן רק שטף דם כזה ולא משהו אחר שדורש טיפול. תקופה מתוחה יכולה להעלות את לחץ הדם. ממליץ לבדוק שלחץ הדם מאוזן אצל רופא המשפחה. למרות ההגבלות הקשורות לקורונה אין מניעה להגיע לבדיקה במרפאות, הן ערוכות לכך. לפעמים בדיקה בזמן יכולה לחסוך בעיה בריאותית גדולה יותר בהמשך. המון בריאות!

מנהלי פורום בריאות העין