תופעות משונות בראיה ובגוף.

דיון מתוך פורום  בריאות העין

20/07/2020 | 14:40 | מאת: דור

שלום רב, הסיפור שלי קצת ארוך אז תודה מראש על הקריאה. אני בחור בן 26. סטודנט . עד לפני חצי שנה הייתי בריא לגמרי . בוקר אחד התעוררתי עם כאבי חזה חזקים מאוד שהתארכו במהלך היום עד אשר בלילה חוויתי התקף של חוסר נשימה והרגשה של התקף לב. הרגשתי שאני עומד למות . רצנו למיון נעשו בדיקות אק"ג , צילום חזה ובדיקות דם והממצאים יצאו תקינים פרט לCRP שיצא 11 ושוחררתי. לאחר מכן בדיקת אקו לב , הולטר לב ובדיקת קצב יצאו תקינות גם כן. הוחלט שזהו היה התקף חרדה. מאז ועד היום יש לי עדיין כאב עמום קטן בחזה שמגיע מספר פעמים במהלך היום - בעיקר בתנועה. הכאב לפעמים בצד ימין לפעמים בשמאל ולפעמים במרכז. לא קבוע. הכאב לא מפריע יותר מידי אבל הוא קיים . בהמשך לכך לפני כחודש התחלתי לחוות תופעות משונות בעיניים. זה התחיל מנקודה שחורה אחת שצפה בעין ימין וכעת זה המון נקודות,חוטים,עכבישים בשתי העיניים. אני רואה את זה במשך כל היום,בשמש חזקה אני רואה חוטים שקופים עם בועות בפנים ובבית המון שערות ונקודות שחורות מרחפות. זה כל כך בולט ומפריע שאני יכול לראות את זה אפילו בחושך עם אור חלש של טלויזיה. בנוסף שמתי לב שקשה לי לעיניים שלי להתפקס בבוקר ואחרי סגירה של העיניים לוקח כמה שניות עד שהעין מתפקסת מחדש. כשזה קורה אני מרגיש לפעמים דביק קצת בעין . בנוסף בלילה אני רואה קרניים סביב מנורות ורגישות לאור דבר שמקשה מאוד על הליכה ברחוב בלילה ונהיגה . כשאני יושב מתחת למנורה בחושך אני רואה בזווית העין למעלה אור חזק וזה מפריע מאוד, ואם אני מסתכל על האור הזה אני רואה בתוכו את התולעים השקופות עם העיגולים בפנים שדיברתי עליהם מקודם. ככה שאני משער שיש קשר בין התופעות . שמתי לב שכאשר אני פותח את העיניים חזק הקרניים נהפכות קצרות יותר ופחות מפריעות. הייתי אצל 4 רופאי עיניים שונים שבדקו אותי עם עישונים מורחבים ואמרו לי שאין מה לעשות עם זה ושהמוח יתרגל. גילו גם חריר קטן ברשתית אבל טענו שאין מה לטפל ואיזורים שונים של לטיס. אני מרגיש שזה רק מחמיר עם הזמן. הנקודות והגופים הצפים מתרבים כל הזמן. לאחרונה שמתי לב שכשעה אחרי ארוחה הנקודות הופכות רבות ומציקות יותר אז רציתי לשאול האם יכול להיות שיש קשר למערכת העיכול? אני מרגיש שנהרסו לי החיים ואני כבר לא יודע מה לעשות. אני לא יודע אם יש קשר בין מה שאני חווה בעיניים להתקף חדרה והכאבים בחזה שאני חווה. אשמח לעזרתך להמלצות איך לטפל בעצמי כי אני כבר אבוד. אני לא מסוגל ללמוד ולסיים את התואר שלי וכל מה שאני חושב עליו 24/7 זה התופעות הללו בעיניים . לישון בלילה אני לא מצליח כבר הרבה זמן. תודה רבה.

21/07/2020 | 22:03 | מאת: אחי

זרוק זין וזה יעלם בלי שתשים לב

שלום דור! התופעות שאתה מתאר מתאימות לFLOATERS או "רחפנים" בזגוגית העין שנכנסים לך לשדה הראיה. במקרים רבים הם לא מזיקים, אך במצבים כאלה חשוב מאוד ללכת לרופא עיניים על מנת להיבדק ולוודא שאין ממצא ברשתית שדורש טיפול - בדיוק כפי שעשית. אני לא מכיר קשר ישיר בין התופעה הזו לבין מערכת העיכול. מניסיוני, הרבה חולים שמתלוננים על ההפרעות האלו בראיה מפסיקים להתלונן לאחר כמה חודשים ומספרים שהם כבר לא רואים אותם ברוב הזמן. אם תמשיך לסבול, או אם יופיעו תסמינים נוספים אני ממליץ לך להתייעץ עם רופא עיניים שתחום התמחותו הוא מחלות רשתית כדי לקבל מענה לתלונותיך ולהיות רגוע יותר. בכל מקרה, לגבי החרדה והתחושות הרעות שאתה מרגיש, אני מציע שתתייעץ בגורם מקצועי. רופא המשפחה יוכל לעזור לך בהכוונה לגורם המתאים. בהצלחה ובריאות שלמה!

מנהלי פורום בריאות העין