האם זה קשור ליובש בעין או מה זה?

דיון מתוך פורום  בריאות העין

19/07/2020 | 18:12 | מאת: דן

שלום רב גם בעיית קורונה (גיל 70+),וגם אני נכה לא נייד כרגע ולא יכול להגיע להיבדק ע"י הרופא. אודה על תשובה מפורטת. כבר שנים יש יובש בעיניים . התחלתי להתנהג בהתאם: שטפתי במים פעמיים ,שלוש פנים ,ולא הייתי במזגן ,וכו .וכו רק מה =לא שתיתי מים כמעט בכלל . ורופא עיניים אמר שאם מסתדר בלי טיפות אין בהם צורך. בשנה האחרונה הרגשתי =בבוקר כאילו ריס נכנס לעין שמאל ,מתחבא עמוק בקצה השמאלי , ולפעמים רחוקות בפינת העפעף העליון ,ומפריע במצמוץ. שהעין פתוחה לרווחה אין תחושה כזו . שהתחילה התחושה ,בהמשך היום כמעט לא הורגשה. או נעלמה ליום יומיים. .עכשיו כבר מציק יותר זמן ביום . למרות שמשתדל לשתות לפחות 2 כוסות מים ביום . : בגלגל העין לא רואים כלום , העין לא אדומה,רואה טוב ! 1) האם זה קשור ליובש ?(זה לא מרגיש כמו חול בעין ).איך התחושה בחול?) 2) אם זה ריס יכול להיות כל כך הרבה זמן שלא יוצא?.? או אם קשור ליובש האם אפשר לדחות בגלל המצב בחודשים רבים את הביקור אצל הרופא ? 3)אם זה קשור ליובש , טיפות יעזרו לריפוי ? או רק לשעות המעטות? 4) אם זה קשור ליובש התחושה תהיה כך עד 120 ? 5)האם זה משהו אחר לפי התיאור? תודה מראש לפירוט

שלום דן! התלונות שאתה מתאר בהחלט יכולות להיגרם מיובש בעיניים אבל גם מנוכחות של גוף זר בעין או בעיה אחרת. מומלץ להגיע לרופא עיניים על מנת לוודא שאין בעיה דחופה הדורשת טיפול. עקב המצב קופות החולים התארגנו לפי ההנחיות של משרד הבריאות ולכן אם אתה מגיע לבדיקה ממוגן הסיכון להידבק בקורונה נמוך. בנוגע לשאלותיך האחרות: ביובש בעיניים צריך לטפל. בד"כ מומלץ שילוב של טיפול נוגד דלקת וטיפול בתחליפי דמעות בשלבים הראשונים. טיפול מקומי מתאים ישפר את תחושתך תוך מספר ימים. יובש בעיניים הוא מחלה כרונית אך התמדה בטיפול תפתור את תלונותיך. בהצלחה ורפואה שלמה.

מנהלי פורום בריאות העין