לייזר ירוק בעיניים במהלך הליכה ברחוב

דיון מתוך פורום  בריאות העין

23/03/2020 | 17:19 | מאת: דניאל

שלום דוקטור, לפני שנתיים בערך הלכתי ברחוב, וכנראה שמתוך בניין גבוהה, עשו עלי לייזר ירוק במשך 2 שניות, הורדתי את הראש למטה והמשכתי ללכת, לא סגרתי את העיניים כי לא ידעתי שזה מסוכן, עשו עלי לייזר עם פילטר שמפצל את הלייזר להרבה נקודות קטנות במקום נקודה אחת מרכזית. לייזר בצבע ירוק. לא הרגשתי כלום בעיניים וגם לא הסתנוורתי ואני לא יודע אם הוא פגע בעיניים. לא היו שינויים בראיה. אם הוא היה פוגע בעין הייתי מרגיש באותו רגע? האם יש סיכוי לבעיות עתידיות בעיניים בעקבות המקרה? בשנה האחרונה אני שם לב ל floaters.

24/03/2020 | 07:19 | מאת: ד"ר אורן גולן

פגיעה עם לייזר יכולה לעשות סקוטומה שזה חסר נקודתי בשדה הראיה… רחפנים לא קשורים לזה … אם אתה חושש אפשר לעשות בדיקה עם הרחבת אישונים ולחפש צלקת ברשתית

24/03/2020 | 08:59 | מאת: דניאל

כבר הייתי במיון עיניים בלי קשר לליזר והכל יצא תקין, היו עולים על הצלקת ברשתית אם יש במהלך מיון? היה לי דלקת לחמית

24/03/2020 | 09:19 | מאת: דניאל

כתוב בדוח של המיון שהרשתית תקינה. אבל יש סיכוי לסיבוכים עתידיים? ומה הסיכוי שזה באמת נכנס לעין , אם היה תאורת לילה ברחוב, ולא הסתנוורתי?

מנהלי פורום בריאות העין