שאלות בנוג לתחליפי דמעות (טיפות ליובש)

דיון מתוך פורום  בריאות העין

20/01/2020 | 18:51 | מאת: מתייעץ

השתמשתי גם בעבר בטיפות ליובש לעיתים וגם עכשיו באופן תדיר יותר כיוון שעברתי ניתוח להסרת משקפיים, רציתי לעשות סדר בנשור זה ויש לי כמה שאלות 1. מה הטיפות המומלצות ביותר אם יש כאלה? 2.יש מגוו חברות ומותגים שונים בתצורות שונות וחומרים שונים. אני יודע שיש עדיפות לטיפות ללא חומרים משמרים, ושיש טיפות כאלה שמגיעות גם בבקבוקונים רגילים וגם באמפולות (כמו סיסטיין ובפנטן) כמו כן יש לאותו חברה ומותג סוגים שונים של טיפות למשל הילו ג'ל והילו-קומוד או סיסטיין על סוגיה השונים. אשמח לסדר ובנושא ואם אפשר לעמוד על ההבדלים בין מגוון הסוגים הקיים? 3. האם שימוש בטיפות ליובש יכול לפתח תלות או להזיק לעין? האם למשל שימוש בטיפות יכול לגרום לעין להיות יותר יבשה במצבה הטבעי ולייצר פחות דמעות או לגרום לתסמינים אחרים? 4 . מה המינון המומלץ לשימוש בטיפות עיניים מהסוג הזה ? או שאפשר להשתמש בטיפות איכותיות ליובש ללא הגבלה בכמות הפעמים ובכמות הטיפות בכל פעם. והאם לשימוש ביותר מטיפה אחת בעין באותו רגע יש אפקט בכלל וזה יכול להועיל?

יש חברות רבות. רצוי לשים טיפות ללא חומר משמר. לרוב מספיק 3-4 פעמים ביום אפשר יותר אם יש צורך. כל אחד בוחר לעצמו את הטיפות איתן חש טוב ביות

מנהלי פורום בריאות העין