כמה שאלות בנוגע לעיניים (אחרי ניתוח להסרת משקפיים)

דיון מתוך פורום  בריאות העין

20/01/2020 | 18:12 | מאת: מתייעץ

שלום וברכה, ראשית אציין שאני אחרי ניתוח להסרת משקפיים מסוג PRK, שעברתי לפני כחודש וחצי. כרגע משתמש בטיפות ליובש (מסוגים שונים) + טיפות FML לפחות עוד חודש וחצי לפי ההוראות. יש לי כמה שאלות להתייעצות ולחוות דעת. 1. מאז הניתוח היו לי כאבים ותחושות מציקות (בהתחלה זה היה עקצצוים כאילו יש משהו בעין) וזה עבר וחזר באופן תדיר. כל אלה היו בשתי העיניים אך רוב הזמן מרוכזים בעין ימין ובצורה יותר חזקה. בתחילה זה היה קרוב לניתוח וגם עדיין לא ראיתי מעולה לכן נתתי לזה זמן והתייחסתי לכל שיש תופעות לניתוח ויובש. בשבוע האחרון יש תחושות ממש מעיקות בעין ימין ואני יכול לתאר אותם ככבדות, דביקות ומאמץ, גם כשאני עוצם אותה כשאני מרגיש כך, לפעמים זה מרגיש כאילו היא פתוחה. בעוד עין שמאל נינוחה מאוד, ובאופן יחסי לתחושות בעין ימין מרגישה רדומה. אני לא יודע עם התחושות נחשבות נורמלית בתקופה הזאת לאחר הניתוח ובאיזה עין יש דבר לא תקין, אם בכלל???? אשמח לקבל חוות דעת בנושא זה בעיקר 2. אציין גם ששמתי שבגלל התחושות השונות שמתי לב שיש בכל העין ריס קטן שצומח מהעפעף התחתון ויושב על החלק האדמדם בזווית הפנימית של העין (אני חושב שקוראים לו שק הדמעות). יכול להיות שזה תמיד היה שם, ופשוט רק עכשיו שהתמקדתי בעין ראיתי זאת. האם מדובר בדבר נורמלי, או שמא זה דבר לא תקים שיכול לגרום לאי-נוחות?

לאחר הניתוח יובש יכול לגרום לתחושת אי נוחות. עם הזמן זה עובר. אם ההפרעה ממשיכה יש לגשת לבדיקה. בצד האף יש אזור בו תקין לראות צמיחה של שיער. בכבוד רב ד״ר מיכאל היימס

מנהלי פורום בריאות העין