גופים צפים עקב חבלה קהה בעין שמאל

דיון מתוך פורום  בריאות העין

25/05/2019 | 18:48 | מאת: תום

היי אני תום. בת 30. בריאה. קצרת רואי. לפני 3 שבועות קיבלתי מכה בעין שמאל ומאז אני רואה בעין הזו פלוטרים שמתגברים מיום ליום. אני רואה אותם כל הזמן. גם בחושך, גם בלילה. בכל תאורה. 24\7. הייתי אצל 3 רופאים שאבחנו vitreous floaters. (אם זה הפרדות זגוגית- לא אמורים לכתוב את זה באבחנה? אז אולי זה לא הפרדות זגוגית?) בכל מקרה, השאלה שמעניינת אותי היא האם יצא לך לראות אנשים צעירים שחוו עניינים בזגוגית העין\זבובים- עקב חבלה קהה בעין? (בעין של החבלה כמובן, לא בשתי העיניים). אם זה קרה לי, זאת אומרת שזה יכול לקרות גם לילדים שחוטפים כדור בעין בעת משחק (ונניח שהם גם קצרי רואי, מיופיה וכו'). משום מה אני לא מוצאת אינפורמציה על אנשים שחוו את הסמפטום אך ורק ממכה. מוצאת רק אנשים שזה הופיע להם באופן "טבעי" ולא ממשהו חיצוני. דבר שני שמעניין אותי: אם קיבלתי מכה, וזה זעזעז שם כנראה משהו בזגוגית העין, שגרם שם לשינוי- יתכן שלמעשה ישנה חבלה גם חיצונית לא? כלומר איזשהו "פצע" או טראומה (גם אם אין דימום הנראה לעין). מבחינת הבדיקה אגב, הכל טוב. לחמית שקטה, קרנית צלולה וכל שאר המילים היפות הכתובות לי בדף הבדיקה. ובכל זאת, קיבלתי מכה. זה בכל זאת משהו חיצוני שחדר פנימה. (לא כמו בתהליך רגיל וטבעי של הפרדות זגוגית), אז תוהה האם יש גם סימן חיצוני שמראה את המכה. (אחת הרופאות שבדקו אותי אגב, אמרה שהיא רואה את הפגיעה. אבל זה לא מופיע לי בדיאגנוזה, כי כנראה זה לא רלוונטי לראייה ושלמות העין. אבל זה רלוונטי לי להבין מה קורה לי בגוף). מה רואים בד"כ כשיש פלוטרס ממכה קהה? אשמח שתשתף אותי בכל אינפורמציה שיש לך. אני מאמינה שיש הבדל בין שהגוף מייצר את זה לבדו, לבין שהוא מייצר את זה ממכה חיצונית ומייצר שם כנראה איזה אפקט נלווה יחד עם הזעזוע בזגוגית\הפרדות. תודה תום

שלום רב, אין לי אשפרות לעשות רפואה דרך פורום באינטרנט. ממליץ לך לעבור בדיקה במרפאת עיניים של בית חולים ציבורי גדול באזור מגורייך. בברכה, פרופ' ישראל קרמר.

מנהלי פורום בריאות העין