השפעת הרמת משקולות אולימפית על ראייה

דיון מתוך פורום  בריאות העין

19/05/2019 | 21:58 | מאת: יעל

האם עיסוק בהרמת משקולות אולימפית יכולה להשפיע על ראייה? האם יכולה לגרום לדרדור בראייה? בתי בת ה9 עוסקת בספורט זה, במהלך 5 חודשים אחרונים לפני שנה היה לה -0.75. עכשיו בביקור אצל הרופא עיניים התגלה שיש לה -1.75 בעין אחת ו-1.25 בשנייה. האם זה יכול להגרם כתוצאה מהספורט שבו היא עוסקת? היא מרימה משקלים כבדים של 25 קילו כששוקלת 40. אני פוחדת שהקפיצה בראייה יכולה לנבוע מזה ושהמשך עיסוק בספורט זה ידרדר עוד יותר את הראייה.

שלום רב, עיסוק ברהת משקולו אינו משפיע על עליית מספר המשקפיים או לשינוי בקוצר הראייה. בברכה, פרופ' ישראל קרמר.

מנהלי פורום בריאות העין