לייזר בעיניים (ppmd)

דיון מתוך פורום  בריאות העין

16/02/2019 | 22:07 | מאת: שואל

ביצעתו בדיקת התאמה ב23.9.18 במכון עיניים ירושלים ונמצאתי מתאים לניתוח prk. לאחר זמן ב10.2.19 ביצעתי בדיקת התאמה במכון עיניים תל אביב ונמצאתי לא מתאים לניתוח. עקס ספירה נמוכה של תאי אנדותל מתאים ל-ppmd. הדר' במכון עיניים אומר שזה מולד. נגשתי לרופא עיניים מטעם הקופת חולים והוא גם אומר שזה מולד ומוזר שלא אמרו לי את זה בחיים. למרות שאושפזתי כמה ימים עקב דלקת חריפה בקרנית בסוף 2010 בגלל עדשות מגע רכות. ולא אמרו לי על זה מילה. הדר' במכון עיניים ירושלים לא הזכיר את זה. אשמח לדעת מה זה אומר ppmd ואם יש סיכוי שניתוח לייזר מאתים לי? ואם יש אפשרות.לעשות משו לחיזוק תאי אנותל?

18/02/2019 | 13:17 | מאת: שואל

ואם במצב כזה מותר להשים עדשות בעיניים?

שלום רב, על מנת להתייחס לשאלתך ברצינות, נשמח שתזדהה עם שם ומספר זהות ונעביר שאלתך ל'עיניים'. תודה

מנהלי פורום בריאות העין