שינוי במספר העדשה כל שבוע שבועיים

דיון מתוך פורום  בריאות העין

15/02/2019 | 14:05 | מאת: שוש

בת 69.בעין ימין רואה טוב מקרוב .בעין שמאל רואה טוב רחוק (מספר 0.5). לא משתמשת במשקפי קריאה. כמעט לא משתמשת במשקפי ראיה (פרט לנהיגה).בעקבות בדיקה למשרד התחבורה בו לא ראיתי ברור עם משקפים בעין ימין (מספר 3) עשיתי בדיקה אצל האופטמטריסט שמצא שהמספר בעין ימין ירד ל1.5. עשיתי משקפים חדשות. ראיתי ברור מאוד במשך כשבועיים ואז שמתי לב ששוב אני לא רואה ברור בעין ימין. בדקתי ומצאתי שאני רואה טוב שוב עם המשקפיים הישנות (מספר 3). המספר משתנה לי מדי פעם בין 2 זוגות המשקפיים. הייתי בבדיקה אצל רופא עינים שמצא נקודת חן קטנה על הרשתית ועשה לי OCT.לטענתו זה לא גורם לבעיה שלי. לא נתן לי תשובה על הסיבה לשינוי כל כמה שבועות במספר. לחץ תוך עיני בסדר. האם יש עוד בדיקות שעלי לעשות?? תודה

שינוי במספר יכול להגרם משינויים בעדשה של העין. במקרים מסוימים שינוי בערכי סוכר יכולים להביא לשינוי במספר ולכן מומלץ על בדיקה של רופא משפחה.

מנהלי פורום בריאות העין