מה נחשב לשיפור בשימוש בזריקת לוסנטיס

דיון מתוך פורום  בריאות העין

07/02/2019 | 16:39 | מאת: עומר

אבי קיבל זריקת אוויסטין עקב בעיות ברשתית, בצקת וכו'. אחרי 3 זריקות לא היה דיפור לפי דוח הרופא, והומלץ על לוסנטיס, אחרי 3 זריקות היה שיפור, ונתנו עוד 3 זריקות כסה 6 לוסנטיס. כעת בדוח הרופא, נכתב שיש להמשיך בלוסנטיס, אבל הקופה טוענת שאין הוכחה לשיפור בחדות הראיה, ורוצה לחזור לאוויסטין. שאלתי האם חדות הראיה זה הקריטריון היחיד להגדרת שיפור השימוש? ושימור מצב קיים זה לא מספיק?, שמצדיק חזרה לאוויסטין? או שיש עוד קריטריונים להגדרת שיפור למשל בדוח הבדיקה, עובי מקולה, וכו. האם יש טעם לדרוש את הלוסנטיס כהמשך? הבנו שזה אותו חומר בשניהן. אנחנו לא יודעים איך לנסות להתחיל להבין את האפשרויות. נודה על עצה. תודה

ביטוי לשיפור הוא גם בעובי המקולה, כלומר ספיגה של נוזלים. לקופה ישנם קריטריונים לפיהם היא קובעת את הזכאות לשימוש בלוסטנטיס או באווסטין. החומרים דומים אך ההשפעה שלהם מעט שונה.

מנהלי פורום בריאות העין