שאלה בקשר לנקודה שחורה

דיון מתוך פורום  בריאות העין

15/01/2019 | 17:33 | מאת: אסף

היי ד"ר שמי אסף אני בן 29 ולפני יומיים קמתי בבוקר וראיתי כמו זבוב או 2 כזה שמרחף לי בשדה הראייה ומפריע מאוד , ביצעתי בדיקה ואין חורים או קרעים ברשתית כולל בדיקת לחץ בעיניים והרופאה אמרה שהכל תקין , אני משתמש בעדשות מגע , ומלפני יומיים נותן לעיניים מנוחה ולא מרכיב אותם , בנוסף אני נמנע מכל פעילות ולא הולך לעבודה ומרגיש ממש כאילו זה לא ייעלם לעולם למרות שזה מאוד קטן ומציק , האם זה יעבור לי והג'ל בעין ישקע כמו שהרופאה אמרה ולא נהרסה לי הראייה לכל חיי ? אני בחרדות וחוסר שינה אשמח אם תענה/י לי,תודה

שלום רב, התופעה אות האתה מתאר נקראת פלוטרים,הנובעת מניוון של גוף הזגוגית הנקרא גם ויטריאוס. תהליך זה מופיע באופן פתאומי ואין לו טיפול לצערי. עם הזמן המח ילמד להתעלם ממנו. בברכה, פרופ' ישראל קרמר.

מנהלי פורום בריאות העין