אפשרויות טיפול ביובש עיני קבוע

דיון מתוך פורום  בריאות העין

02/01/2019 | 20:02 | מאת: דן

שלום רב, בן 30, עיניים יבשות לחלוטין מזה 8 שנים (שירמר חיובי). לאחרונה יצא לי לשמוע רופאת עיניים שהתראיינה אצל פרופ' קרסו וסיפרה על טיפולים לעיניים יבשות, דומני שחלקם ע"י טיפול באור וחלקם באמצעים אחרים (אני מניח שכולם פועלים על גירוי הבלוטות המיבומיאניות או פתיחת תעלותיהן). כשביקרתי אצל רופאי העיניים בקופ"ח כללית מעולם לא הועלו באזניי האפשרויות הנ"ל - רק המשך טיפול בלוטמקס, FML, טיפות וג'לים מהמדף ורסטזיס. אשמח לדעת האם הטיפולים הנ"ל (אלה שעובדים על הבלוטות) זמינים דרך קופה"ח? תודה רבה דן

ישנם היום מספר טיפולים חדשים, אך הם לא בסל התרופות עד כמה שידוע לי.

מנהלי פורום בריאות העין