נקודות זזות בראייה וכתם העיוור

דיון מתוך פורום  בריאות העין

26/12/2018 | 14:01 | מאת: עידו

שלום, אשמח מאוד לעזרתך. כבר כ- חודשיים וחצי התחילו לי נקודות בראייה, לאחר מכן זה התגבר ועבר לסיבים ארוכים כאלו שזזים בעיקר באור, כשמסתכלים לשמיים ועכשיו הופיעה לי נקודה שחורה קטנה. בחושך יותר קשה לי לראות מפעם. הדבר מתסכל מאוד כשאני יוצא החוצה אני לא יכול להתרכז כל הראייה שלי מלאה נקודות כמו יתושים שרצים ממקום למקום. מהופעת הנקודות הראיה שלי נחלשה קצת. לאחר חודש מתחילת הופעת הנקודות חוויתי שיתוק עצב הפנים בצד שמאל. הייתי אצל שלושה רופאי עיניים והם בדקו וראו שהכל בסדר עם העין, הרשתית וכו. בנוסף לאחרונה אני שמתי לב לכתם העיוור בעין שמאל (היכן שיש לי את הפציאליס) כשאני מסתכל על עצם מסויים אני רואה מהצד אובייקט חצוי שנמצא בדיוק על הכתם, שפעם לא שמתי לב לזה כלל. האם אחד קשור בשני, כל התופעות? יש מה לעשות? זה פשוט סבל כל זה. תודה רבה רבה על עזרתך.

שלום רב, לפי תאורך מדוב רבניוון של הג'ל של העין. אך ללא בדיקה מקיפה אין דרך לדעת. יש לגשת לייעות מקיף אצל רופא עיניים. בהקדם. בברכה, פרופ' ישראל קרמר.

מנהלי פורום בריאות העין