אבחנה לא ברורה מלפני המון זמן

דיון מתוך פורום  בריאות העין

07/12/2018 | 12:18 | מאת: לי

שלום בת 27 בעבר לפני 8 שנים אישון ימין שלא הגיב לאור לאחר כמה ימים עבר ולא ניתנה אבחנה סופית למקרה , לא בוצעה הדמיה אך בוצעו לחץ תוך עייני אולטרסאונד עיניים ושדה ראיה תקינים . מאז ועד היום רואה אורות מרוחים צל שיוצא מכתוביות מוארות ורואה את שדה הראיה רועד כמו רטט חלש בתמונת הראיה . סיפרתי את התופעות למלא רופאים שלא התייחסו ביצעתי לפני כמה ימים בדיקת מעקב אצל נוירואופטלמולוג שאמר הכל תקין מבחינתו ולהמשיך הלאה . לפני יומיים הייתי אצל רופא עיניים שאיני מכירה שעשה לבני בדיקה ועל הדרך שאלתי אותו הוא שאל למה לא בוצעה הדמייה ואמר שאולי יש שינויים בחומר הלבן או האפור במוח , מה שהוא אמר הלחיץ אותי ולא הבנתי אותו . האם כל מה שאני חשה עלול להצביע על פגיעה מוחית ?! אבל איזו פגיעה שיכולה לגרום למה שאני חשה עד היום ? והאם יש סכנה פתאום לאבד את הראיה ?!

אם נבדק ע״י נוירואופתלמולוג, אז סביר שהכל תקין. יתכן ובבדיקה של רופא העיניים היו ממצאים נוספים ולכן הומלצה בדיקה נוספת. אם התלונות קיימות כל כך הרבה שנים אז סיכוי לאיבוד פתאומי של הראיה הן קלושות.

מנהלי פורום בריאות העין