נגישות
נגישות

תופעות בעיניים לחא הסבר בבקשה להתייחס

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים

25/11/2018 | 09:47 | מאת: מיה

שלום דר  כתבתי פה בעבר לגבי כמה בעיות עיניים ואני מאוד מרוצה מהמענה המהיר והסבלנות .  לפני 7 שנים היה לי אישון בעין ימין מוגדל כנראה היה לי דלקת בעצב הראיה שעברה מעצמה תוך כמה ימים לא עשיתי Mri אבל עשיתי מלא בדיקות שלא העלו דבר כמו אולטראסאונד עיניים לחץ תוך עייני הרחבת אישונים ושדה ראיה . יש לי גם נקודות שחורות שצפות בשתי העיניים שהתרגלתי אליהם ונטען שהם מהג'ל של העין . מאז 7 שנים כשזה קרה יש לי כמה תופעות שמטרידות אותי ואף רופא לא מתייחס אומרים הכל תקין ועוברים הלאה ,  תופעה 1 : אני רואה בערב כתוביות מוארות מרוחות כלומר כאילו יוצא מהאורות בערב צל , גם באור המכוניות אני רואה את זה .  תופעה 2 : מאז המקרה של דלקת העצב והנקודות השחורות אני רואה רעד חלש בשדה הראיה אם אני מתמקדת אני מרגישה שיש תזוזות קלות מאוד בתמונת הראיה . ת  האם תופעות אלו מוכרות ?  האם יש סיכוי שאחרי 7 שנים יתברר שיש לי מחלה שלא עלו עליה ?  עשיתי לפני כחודשיים בדיקה אצל נויראופטלמולוג עם הרחבת אישונים שאמר שהכל תקין ועשה לי הפניה לשדה ראיה בגלל המקרה של דלקת העצב . האם זה נכון שכשיש תופעה קיימת בשתי העיניים זה אומר שהבעיה היא בתפקוד המוח ? ואם כן איזו בעיה זו יכולה להיות מלפני 7 שנים שלא החמירה ולא השתנתה אני צעירה בת 27 הראיה בשתי העיניים 6/6 מאז ומתמיד אני מאוד מודאגת .

לקריאה נוספת והעמקה
25/11/2018 | 17:11 | מאת: אריק אזולאי37.

מיה לתופעת הזבובים "הפלוטרס" אין פתרון אם זה משהו שאפשר לחיות איתו אפילו פרופסור בכיר שלא אציין את שמו טען שצריך לדחוף את הנושא הזה לכיוון מחקר על מנת למצוא פיתרון פחות מסוכן מניתוח שבו מוציאים את הג'ל מחלל העין וממלאים אותו בגז שעם הזמן הופך לנזול שקוף וצלול, הבעיה היא שהניתוח הזה מסוכן כי יש חשש גדול להפרדות הרשתית בזמן הניתוח. את שאר הבעיות קשה להבין וגם תכלס להגיד לך ? הכל ביזנס ועניין של כסף הרפואה פה לא מספיק מתקדמת בשביל לתת מענה לכל דבר, רק פרסום אינסופי על הסרת משקפיים בלייזר במחירים מטורפים שנכון אולי יש אחוזי הצלחה אבל לא הכל ורוד וגם כל הלייזרים כמעט אותו הדבר וכולם גם לרוב מותירים צלקות שיגרמו לך לסינוורים כמעט לכל החיים, אז חדות הראייה שלך תשתפר לכמה שנים אבל האיכות תרד, ותצטרכי גם בנוסף ניתוח תיקון בטוח מתישהו. ועצם העובדה שיכולת האקדומציה של העין נחלשת במהלך החיים עדיין לא נמצא פיתרון לכך שלא נצטרך משקפיים בחיים. מצטער ומשתתף בצערך על מה שאת חשה, יש בארץ רופאים בודדים מאוד שיאבחנו ויטפלו בך באמת כמו שצריך. את לא הראשונה ולא האחרונה שחווה תופעות מוזרות בראייה שכביכול אף אחד לא נותן עליהם את הדעת. כואב אך זאת האמת.

לצערי מבלי לבדוק אותך אין דרך לעזור לך. בברכה, פרופ' ישראל קרמר.

מנהלי פורום רפואת עיניים