תופעות ללא הסבר מהרופאים

דיון מתוך פורום  בריאות העין

20/11/2018 | 09:36 | מאת: מיה

שלום דר  כתבתי פה בעבר לגבי כמה בעיות עיניים ואני מאוד מרוצה מהמענה המהיר והסבלנות .  לפני 7 שנים היה לי אישון בעין ימין מוגדל כנראה היה לי דלקת בעצב הראיה שעברה מעצמה תוך כמה ימים לא עשיתי Mri אבל עשיתי מלא בדיקות שלא העלו דבר כמו אולטראסאונד עיניים לחץ תוך עייני הרחבת אישונים ושדה ראיה . יש לי גם נקודות שחורות שצפות בשתי העיניים שהתרגלתי אליהם ונטען שהם מהג'ל של העין . מאז 7 שנים כשזה קרה יש לי כמה תופעות שמטרידות אותי ואף רופא לא מתייחס אומרים הכל תקין ועוברים הלאה ,  תופעה 1 : אני רואה בערב כתוביות מוארות מרוחות כלומר כאילו יוצא מהאורות בערב צל , גם באור המכוניות אני רואה את זה .  תופעה 2 : מאז המקרה של דלקת העצב והנקודות השחורות אני רואה רעד חלש בשדה הראיה אם אני מתמקדת אני מרגישה שיש תזוזות קלות מאוד בתמונת הראיה . תופעה 3 : כשאני רואה קיר לבן ריק אני מתחרפנת לא מפוקסת ואני מתעייפת מלהסתכל עליו ובנוסף אני לא יכולה לראות פסים אני מרגישה שהם זזים וזה גם גורם לי לאבד פוקוס .  האם תופעות אלו מוכרות ?  האם יש סיכוי שאחרי 7 שנים יתברר שיש לי מחלה שלא עלו עליה ?  עשיתי לפני כחודשיים בדיקה אצל נויראופטלמולוג עם הרחבת אישונים שאמר שהכל תקין ועשה לי הפניה לשדה ראיה בגלל המקרה של דלקת העצב . האם זה נכון שכשיש תופעה קיימת בשתי העיניים זה אומר שהבעיה היא בתפקוד המוח ? ואם כן איזו בעיה זו יכולה להיות מלפני 7 שנים שלא החמירה ולא השתנתה אני צעירה בת 27 הראיה בשתי העיניים 6/6 מאז ומתמיד .

23/11/2018 | 12:01 | מאת: יוסי

מיה יש הבדל בין חדות הראיה לאיכות הראיה כנראה שאצלך האיכות לקויה במקצת

לצערי אין דרך לעזור לך מבלי לבדוק אותך בפועל. בברכה, פרופ' ישראל קרמר

מנהלי פורום בריאות העין