קטרקט לבחור בריא בן 40

דיון מתוך פורום  בריאות העין

02/09/2018 | 17:57 | מאת: יוסי קדוש

שלום אני בן 41 בריא. מרכיב עדשות מגע רכות באופן יומיומי . מספרים מינוס 4.5 וצדילינדר 1.5- רופא עיניים איבחן שיש לי קטרקט בעיין ימין. אכן הראיה שלי בעין ימין לא מאוד טובה אבל בשילוב של שתי העיניים זה עדיין בסדר. שאלתי היא האם ניתן כבר לבצע ניתוח קטרקט לתיקון הקטרקט וכן תיקון הראיה בעיין ימין. כמו כן האם נדרשות בדיקות נוספות להמשך בירור כדי לקבוע את רמת החומרה של הקטרקט ממה הוא נובע וכו. במשפחה אין סיפור של קטרקט בגיל צעיר. לאמא שלי היה קטרקט בגיל 60 ולאבי אין. מדוע נדרש לחכות שהמצב יחמיר אם ניתן לשפר את איכות החיים כבר עכשיו? בברכה יוסי

יןסי שלום רב, בדר"כ ניתוח קטרקט איננו ניתוח דחוף! מה שקובע את הצורך בניתוח קטרקט הוא קושי התפקוד הראייתי . כל זמן שאתה מסתדר בחיי היומיום מבחינת התפקוד הראייתי, ניתן לדחות את הניתוח. במידה וההפרעה תהיה משמעותית , אזי יוחלט על ניתוח. אם ברצונך לבטל את התלות במשקפיים אזי ניתוח קטרקט במיידי יפתור את רוב הבעייה האופטית אם כי לא את כולה. בברכה, פרופ' ישראל קרמר

מנהלי פורום בריאות העין