אישונים לכיוון ימין בעת צפיה בטלוויזיה, בן 3

דיון מתוך פורום  בריאות העין

25/08/2018 | 15:52 | מאת: אחת

שלום בן 3 בריא בדרך כלל. בעת צפיה בטלוויזיה לא מסתכל ישר אל המסך אלא האישונים נעים לאותו כיוון, כיוון ימין, למרות כך שהוא יושב ממש במרכז והטלוויזיה במרכז שדה הראיה שלו והאיישונים צריכים להיות במרכז. לפעמים הוא גם מטה את ראשו. בהתחלה היה אומר שהעיניים עייפות. ועכשיו הוא יותר מבטא את עצמו, אז אמר שהוא חייב כך בכדי לראות את כל התמונה אחרת רואה חצי. הוא דיווח שגם ללא קשר לטלוויזיה לפעמים רואה חצי פנים או חצי דברים. יש לציין שהוא עד גיל שנתיים בחצי לא נחשף לשום מסך. ומגיל שנתיים וחצי התחיל לצפות קצת לפרק זמן מוגבל של חצי שעה מקסימום ביום.. ובכך התבהרה הבעיה. אני מנסה לעקוב אחרי תנועות העיניים שלו במהלך היום ובאמת לפעמים האיישונים לכייון ימין אך זה הרבה פחות בולט מאשר בעת צפיה במסך. אנחנו מנסים להשיג תור לרפוא עיניים ילדים כי אין מכשור מתאים אצל רופא עיניים רגיל והתור לעוד כמה חודשים. בבדיקה אצל רפא עיניים כללי הרופא אמר שתנועות עיניים טובות וחצי עצב משמאל תקין ולא יכול לראות יותר כי גיל הילד צעיר והמכשור לא מתאים והפנה אותנו לבדיקה בבית החולים (התור לעוד חצי שנה). אני באמת מודאגת, מה זה יכול להיות? באיזה תופעה מדובר? זה משהו מתפתח או מלידה? והאם מצב זה הפיך? ניתן לטיפול? זה לא יחמיר אם נמתין עם זה? תודה רבה

אין לי אפשרות לבדוק את הילד ולכן יש להמתין לבדיקת העיניים בבית החולים. בכבוד רב ד״ר מיכאל היימס

מנהלי פורום בריאות העין