מחלת רשתית,חסימת וריד בעין

דיון מתוך פורום  בריאות העין

24/08/2018 | 12:52 | מאת: אבי

שלום רב. אני שואל את השאלה לגבי אמא שלי שהיא אשה בת 82. לפני כשנה גילו אצלה בעין שמאל בצקות כתוצאה מחסימת וריד. היא קיבלה שתי סדרות של זריקות של אווסטין שכל סדרה כללה 3 זריקות לעין. לאחר שלא היה כל שיפור ואפילו החמרה במצב,המליץ לה רופא שהיינו אצלו בהתייעצות פרטית לעבור להזרקה של זריקה שנקראית לוסנטיס...לסדרה של 3 זריקות. מכיוון שלא עושים את הזריקה הזאת בקופת החולים ולא במכון מור,אמא שלי הופנתה לבית החולים ושם החליטה הרופאה שבדקה אותה(כולל צילום OCT חדש)לא לתת לה לוסנטיס אלא לתת לה זריקה חד פעמית שנקראית טריאסנס/קנלוג. לפי מה שקראתי באינטרנט,הבנתי שיש 3 זריקות שהן מאותה הקבוצה והן....אווסטין,לוסנטיס ואילייה ובדרכ נותנים בהתחלה את האווסטין ואם הזריקה לא עוזרת,עוברים ללוסנטיס שהיא יותר יקרה. לפי מה שהבנתי,הטריאסנס/קנלוג מבוססת על סטרואידים ונמצאית בקבוצה אחרת של זריקות תוך עיניות. שאלתי בבקשה היא: מה באמת ההבדל בין שתי סוגי הקבוצות ומה באמת עדיף שאמא שלי תקבל? למה לדעתך החליטה הרופאה בבית החולים לשנות מלוסנטיס לטריאסנס/קנלוג? אני אישית בקושי מצאת מידע באינטרנט על טריאסנס/קנלוג והייתי שמח לשמוע את דעתך. תודה ושבת שלום. אבי

ישנם מחקרים רבים על הטיפול בבצקת ברשתית, ברובם מדובר על בצקת מניוון רשתית הקשור בגיל. כאשר הבצקת נובעת מחסימת וריד ישנם מאמרים התומכים במתן סטרואידים במקרים מסוימים ולא במתן של זריקות מקבוצת האווסטין.

מנהלי פורום בריאות העין