Perennial conjunctivitis - דלקת אלרגית בלחמית

דיון מתוך פורום  בריאות העין

25/07/2018 | 09:08 | מאת: ליאון

שלום, אני בן 19, כבר שנתיים - שלוש אני מאובחן סובל מדלקות אלרגיות בלחמית. תחילה האלרגיה הייתה מתפרצת בעיקר בעונות מעבר אך בשנה האחרונה זה קורה בצורה כרונית - כלומר במהלך כל השנה אני סובל מגירודים, עיניים מאוד אדומות ונפוחות. יש לציין שאני אלרגי לקרדית האבק וללענה. במשך שנים ניסיתי טיפות שונות כמו רלסטט ואופטילסט. במקביל הייתי מקבל לתקופות קצרות(שבוע שבועיים מקסימום) תרופות שמכילות סטירואידים כמו זיילט ומקסיטרול. יש לציין שלאחר השימוש בסטרואידים הייתי עושה הפסקות ולא משתמש בהן. לפני כ4 חודשים בעקבות התפרצות חריפה קיבלתי לוטמקס לשלוש שבועות וכרומואטיק. הלוטמקס עזר והאלרגיה נעלמה בערך לחודש אך לאחר חודש שוב חזרה. כתוצאה מכך קיבלתי שוב לוטמקס לשבועיים(הלוטמקס גם במקרה הזה עזר מאוד והעיניים היו לבנות לגמרי ללא גירוי בכלל) ועדיין כרומופטיק(בטענה שלוקח לכרומופטיק זמן להשפיע). לאחר כחודש וחצי לאחר השימוש בלוטמקס חזרה האלרגיה בצורה חריפה - עיניים מאוד אדומות ומגרדות. כתוצאה מכך החליטו לתת לי אופטילסט. כבר שבוע עבר והאופטילסט לא ממש עוזר - העיניים אדומות(אולי קצת פחות מההתחלה אבל עדיין אדומות ברמה בינונית-גבוהה) ובעיקר בשעות הערב והבוקר המוקדמות הן נהיות נפוחות. אני מכיר את הסכנות שבלקיחת סטירואידים(לחץ תוך עיני שמשפיע על קטרקט וגלאוקומה) ובאמת אינני מעוניין להשתמש בהם באופן קבוע(כרגע הIOP הוא 16). יש לי מספר שאלות: 1) האם שימוש והפסקה של סטרואידים נחשב לשימוש קבוע? כלומר אם למשל משתמשים בלוטמקס לשבועיים ולאחר חודש של הפסקה משתמשים שוב לשבועיים - האם זה פחות חמור משימוש קבוע או שגם זה בעייתי? 2) כרומופטיק ורלסטט לא עזרו בכלל, עם אופטילסט נראה שיפור מזערי אך עדיין העיניים אדומות מאוד ונפוחות. האם יש טיפות אחרות ללא סטרואידים שאפשר להשתמש? ואם כן אז מה ההבדל? למשל מה ההבדל בין פתנול ואופטילסט אם שניהם אנטי היסטמינים? 3. מה עושים במידה וגם טיפות אחרות לא עוזרות? 4. האם אפשר במקביל לטיפות העיניים האנטי היסטמיניות(כמו אופטילסט) לקבל אנטי היסטמינים בכדורים או משהו יותר חזק שיעזור לצמצם את התגובה האלרגית? תודה רבה

שלום רב, טיפול בסטרואידים לסירוגין פחות מסוכן מטיפול ממושך עדיין שימוש לטווח ארוך יכול לגרום לנזק. יש להדגיש כי טיפות לוטמקס הן טיפות מסוג חלש ואין לחשוש מהשימוש בהן לזמן ארוך. יש לעקוב באופן קבוע אחר הלחץ התוך עיני ואחרי התפתחות קטרקט. אין טיפות יעילות יותר מטיפות סטרואידים. טיפות מסוג אנטיהיסטמיניות יש לקח בקביעות 3 פעמים ביום כל השנה. השילוב בין סטוראידים לאנטיהיסטמינים הינו חובה. אפשר לנסות אנטיהיסטמינים דרך הפה אך לא בטוח שזה יעזור.

05/09/2018 | 18:34 | מאת: ליאון

ד"ר קרמר שלום, תודה רבה על התשובה המפורטת. אני כבר מטופל כחודשיים עם אופטילסט פעמיים ביום. לפני חודש חלה החמרה אז קיבלתי לוטמקס לשבועיים - 3 פעמים ביום. לאחר השבועיים החליטו שאני ארד מהלוטמקס בהדרגה - שבוע אחד 2 טיפות ביום ושבוע נוסף טיפה אחת ביום. כלומר שימוש כולל של חודש במינון יורד. הiop לפני תחילת הלוטמקס עמד על 14 והוא לא השתנה לאחר השימוש בו. כעת - שבוע בלבד לאחר הפסקת הלוטמקס (במקביל להמשך שלי עם האופטילסט) חלה החמרה ותגובה אלרגית שכוללת אדמומיות רבה בעיניים, רגישות. לרוח, עפעפיים נפוחות, וצריבה. אינני יודע כבר מה לעשות ומה האפשרויות שלי. האם תוכל לפרט מה אפשר לשקול לעשות? אולי טיפול של סטרואידים רק במידה ויש החמרה(רק ליום-יומיים ואז הפסקה עד שחוזרת התגובה)? האם טיפות אחרות אולי יעשו את העבודה יותר טוב מהאופטילסט שלא מצליח לשמור עליי מהאלרגיה לטווח הארוך? תודה רבה, ליאון

מנהלי פורום בריאות העין