שליטה על שריר הפוקוס בעיניים

דיון מתוך פורום  בריאות העין

03/07/2018 | 18:49 | מאת: דיאנה

שלום, לאחרונה שמתי לב שאני למדתי איך לשלוט כנראה בשריר שמכווץ את העדשה או משהו כזה ואחראי על הפוקוס בעיניים. אני מצליחה לגרום לעצמי לראות מטושטש מקרוב ממש מטושטש כאילו אני צריכה משקפיים פשוט על ידי פקודה למוח ומרגישה בעין איך השריר משתחרר. האם זה הגיוני? ומרוב סקרנות עשיתי אתזה הרבה מאוד במהלך היום וביום שאחרי ממש ממש כאבו לי העיניים הרגשתי הרגשה של שרירים תפוסים בעין כאילו מותחים לי אותם מכול הכיוונים, ופחדתי שזה נתקע לי וגם לרחוק ראיתי מטושטש אבל אני גרמתי לזה ולא הצלחתי להפסיק כי ניסיתי לבדוק אם זה נתקע או לא, עכשיו עבר ולא כואב אבל האם מוכרת התופעה הזאת? זה ממש דומה לבהייה באוויר מתי שאני עושה אתזה אני לא ממוקדת על שום דבר ופשוט הכוללל מטושטש לא רק נקודה אחת שאני מרוכזת בה והרקע מטושטש, זה כול התמונה מטושטשת. בגלל שאני חושבת עלזה כול היום אז אני מרגישה תחושת דגדוג בעיניים שאני מרגישה שאני חייבת לשחרר אותן ע״י השחרור פוקוס הזה כאילו לתת להן לנוח. האם זה רק בגלל שאני מוקדמת על הנושא הזה וזה פסיכולוגי? כי כשאני לא חושבת עלזה אני לא עושה אתזה ושוכחת אבל כשנזכרת זה מכניס אותי לחרדה וגורם לי לעשות אתזה. הייתי אצל רופאי עיניים בלי קשר לבעיה ואמרו לי שהכול בסדר ראייה 6/6. תודה רבה! וסליחה על האורך.

03/07/2018 | 19:03 | מאת: דיאנה

הבדיקה הייתה עם הרחבת אישונים ולא נמצא משהו .

בכדי לראות לקרוב, עדשת העין עושה פוקוס, את כנראה מצליחה לבהות על דברים לקרוב ולא לעשות את אותו פוקוס ולכן הכל מטושטש, הדבר גורם לכאבי ראש ולאי נוחות, אך השריר לא יכול להתקע. בכבוד רב ד״ר מיכאל היימס

21/01/2019 | 20:40 | מאת: דיאנה

תודה על התשובה, היום כשעבר כבר הרבה זמן מאז שאני עושה את זה אני מרגישה כאילו היחלשות של שרירי הפוקוס אני לא יודעת אם אני הוזה או שזה כבר פסיכולוגי אבל כאילו ככול שאני עושה אתזה יותר יש לי יותר הרגשה בעיניים של צורך לעשות אתזה אני גם מרגישה שהראייה שלי למרחק נהייתה קצת מטושטטת ובעיקר בהעברת מבט מקרוב לרחוק יש טשטוש למרות שרופא אמר שאין לי בעיית מיקוד ובכלל שום בעיה. תמיד כשאני יוצאת ממקום שהוא קטן למשל בית ומקום של מרחב גדול לבחוץ ישר יש לי צורך לבהות וזה כאילו פשוט קורה אוטומטית איך שאני יוצאת מהבית. וכשאני מתחילה לחשוב עלזה אז גם ישר יש לי אתזה. יכול להיות שזה פןגע בראייה או בשירירים שהם עייפים או התרגלו שאני " משחקת" איתם? זה ממש מלחיץ ולא נעים ההרגשת עייפות הזאת

מנהלי פורום בריאות העין