פזילה סמויה ושינוי לרעה לאחר בדיקת הרחבה

דיון מתוך פורום  בריאות העין

18/06/2018 | 19:13 | מאת: שאלה

כתבתי כאן לפני מס' ימים.. בדיקה להרחבת אישונים העלתה פזילה סמויה אקסופוריה. בת 30++, קוצר ראיה במספר גבוה ובלט "ותיק" באותה עין. תהיתי האם סימן אפייני לבעיה נוירולוגית או לגידול ומה הסיכוי אם בכלל שייעלם כלעומת שבא. כ"כ, כ5 ימים אחרי ההרחבה ומשהו משונה בעיניים: הפזילה הצידה כלפי חוץ שמקודם לא נראתה בכלל פתאום בולטת ברגעים מסוימים, הקריאה ויכולת המיקוד פחות באוטומט לעומת מקודם והיום נצפה מעין ריצוד שלא הורגש כשלעצמו אבל נצפה במבט בראי. העיניים והעפעפיים נראים ומרגישים מגורים/מודלקים ובבקרים יובש עז, זה כבר פחות מטריד אותי בשלב זה אבל עדיין... ממה כל הטוב הזה?? הטיפות אולי לא פגו? או שאלרגיה אליהן? ביקורת עוד שבועיים - מצדיק להקדים? סליחה על האורך

שלום רב בלט העין למרות שהוא ישן לפי תאורך מצריך אולטראסאונד של העין כולל שרירי העיניים ובדיקת שדות ראייה כדי לשלול תהליך פתולוגי בארובת העין. לגבי הפזילה יתכן והיא קשורה בטיפות ההרחבה היות ולעיתים הם משפיעות מספר ימים ןהטשושט של הראייה עלול להחמיר פזילה סמויה אך זה מצב שמשתפר תוך מס' ימים עם חזרת האישון לנורמה. הגירוי והדלקת קשורים לאלרגיה לחומר של טיפות ההרחבה. בברכה, פרופ' ישראל קרמר.

מנהלי פורום בריאות העין