דרישה לא ברורה למעקב

דיון מתוך פורום  בריאות העין

14/01/2018 | 08:30 | מאת: דנה

בוקר טוב לך, אני בהריון שני, חודש חמישי (הקודם עבר בשלום, לידה רגילה ותקינה). לפני כשבועיים הייתה לי דלקת עיניים שבשל הדחיפות ניגשתי לרופא אחר מאחר והרופא אליו אני רגילה ללכת לא קיבל באותו יום. הנ"ל נתן לי טיפות שעזרו ולבקשת הרופא הגעתי 3 שבועות אחרי בשביל מעקב לבדיקה שאין פגיעה בקרנית מאחריו ולדבריו הוירוס שהיה לי הוא וירוס שעלול לפגוע בקרנית. הכל תקין. שאלותיי: 1. זו לא פעם ראשונה שיש לי דלקת, היו לי בעבר, לא הרבה אבל היו ומעולם לא נדרשתי להגיע למעקב. האם הגיוני שיש וירוס שונה שפוגע בקרנית? 2. הוא טען שמאחר ואני מרכיבה משקפיים (מס' 2.5 וצילינדר לא בשמיים) אז שאגיע חודש לפני הלידה לוודא שאין לי קרעים ע"מ לוודא שאני יכולה לעבור לידה רגילה... האם זה דבר הגיוני? מעולם לא שמעתי סברה כזאת... אשמח לדעתך תודה מראש!

קיימים וירוסים שמספר שבועות לאחר הזיהום מתחילים תהליך דלקתי בקרנית עם הווצרות עכירויות. במקרים בהם יש ירידה בראיה אז ניתן לטפל. אני לרוב מסביר שקיימת האפשרות ומנחה את המטופלים לפנות לבדיקה אם קיים שינוי בראיה ומטפל בהתאם. יש רופאים אשר מנחים נשים בהריון עם בעיות רשתית להמנע ממאמצים. דעה זו פחות מקובלת היום. בכבוד רב ד״ר מיכאל היימס.

מנהלי פורום בריאות העין