כלזיון שחזר

דיון מתוך פורום  בריאות העין

06/01/2018 | 16:48 | מאת: דני

שלום בן 46. ידוע על קרוהן. בתקופה לא טובה ויש תת משקל. לפני שנה הופיע לי בעפעף התחתון בחלק הפנימי שלו עיגול קטן מציק לבן בגודל כ 3 מ"מ. בבדיקת רופא עיניים אובחן ככלזיון ואמרו שאפשר לחכות שיעבור או לשים משחה. חיכיתי ואחרי חודש חודשיים זה חלף חצי שנה זה לא היה ומשום מה אחרי חצי שנה זה חזר וכבר 3 חודשים זה נמצא, קצת יתר גדול מפעם קודמת הפעם כ 5 מ"מ. לא חזרתי לרופא עיניים כי מוטרד כעת מבעיות רפואיות של הקרוהן ובעיה רפואית של אשתי. רציתי לדעת 1.האם יש סיכון בכך שאחכה עוד כמה חודשים לראות אם זה חולף? 2. האם כלזיון שחזר עלול להית גם סרטן או שזה לא סביר? 3. אם זה לא חלף אחרי 3 חודשים האם זה יחלוף לבד? תודה רבה

שלום רב, ראשית בריאות. יש לעקוב אחרי ההתקדמות של הכלזיון כל מספר חודשים. המשך טיפול אצל רופא מטפל בהתאם לממצאים. בברכה, פרופ' ישראל קרמר.

מנהלי פורום בריאות העין