אלרגיה בעיניים ועדשות מגע

דיון מתוך פורום  בריאות העין

13/11/2017 | 08:50 | מאת: שירי

שלום, בחודש וחצי האחרונים אני סובלת מסוג מסוים של אלרגיה בעיניים - אדמומיות, נפיחות קלה מתחת לעפעף, גרד. (וגם מאלרגיה כללית- התעטשויות, נזלת אלרגית וכו׳). אני מרכיבה עדשות מגע יומיות כ7 שנים מסוג ג׳ונסון. נמנעתי מהרכבת העדשות לשבועיים כאשר הרופא רשם לי טיפות סטרואידיות מסוג לוטמקס. התסמינים בעיניים עברו וחזרתי בהמלצתו להשתמש בהדרגה בעדשות. התסמינים חזרו... יש חשש שזו אלרגיה לעדשות?? או שזו תקופת האלרגיות העונתיות? תודה!

שירי שלום, אין כל ספק כי התפתחה אצלך אלרגייה לעדשות שהרכבת, אני ממליץ לך לנסות סוג אחר של עדשות או לחלופין לעבור לעדשות קשות נושמות. במידה ועדיים האלרגייה תהיה קיימת יש להפסיק את השימוש בעדשות מגע באופן קבוע. בברכה, פרופ' קרמר ישראל

מנהלי פורום בריאות העין