שאלה לפרופ קרמר. -בלפריטיס

דיון מתוך פורום  בריאות העין

29/08/2017 | 14:22 | מאת: רוני

פרופ קרמר שלום רב אני בת 42. סובלת כבר שמונה חודשים מנשירה בריסים וגבות. אובחנתי בבלפריטיס קדמית ואחורית ויש לי שנים סבוריאה דרמטטיס בפנים. טופלתי חצי שנה בסנטומצין לפני שינה, ניקוי פעמיים ביום באיי קאר. ועשיתי בדיקות לדמדוקס שיצאה תקינה. כרגע אני רק מנקה. הפסקתי את הסינטומצין. מה עוד אפשר לעשות. אני לא רוצה לקחת דוקסילין. כי אני מבינה שזה כרוני בגלל הסבוריאה. אציין שמלבד. גרד בעפעפיים. ועיניים רטובות לאחר שינה. ולפעמים טשטוש. אין לי סימפטומים נוספים. והאם הבלפריטיס אכן משפיע גם על הגבות? מספר רופאי עור טענו שגבות לא קשורות לבלפרטיס וחשבו שזו אלופציה. ואני עדיין עם גבות וריסים לאחר שמונה חודשים. יש כל הזמן נשירה וצמיחה במקביל. ורופא עיניים טוען שאין חוסר בריסים.( בלוטת תריס תקינה. ונוגדנים ללופוס תקין) אשמח לשמוע את דעתך? האם יש אפשרות שריסים שנושרות לא יגדלו מחדש. אם הן נושרות כל הזמן? תודה רבה

רוני שלום רב, קיים קשר בין בלפריטיס כרונית ובין נשירת גבות והוא אותה מחלה שציינת- סבוראיק דרמטיטיס. הכוללת סבוריאה ודלקת כרונית של עור הפנים ועור הגבות וקצות עפעפיים. הנשירה של הריסים נשירת הגבות נובעת מאותו מנגנון של דלקת עור הגבות. בדר"כ גם הריסים וגם הגבות צומחים מחדש. לגבי הריסים ממליץ לנקות את העפעפיים באופן קבוע עם מגבוני איי קאר של ד"ר פישר 3 פעמים ביום, בנוסף קומפרסים חמים פעמיים ביום. לפני השינה משחת סינטומיצין. בברכה, פרופ' ישראל קרמר

מנהלי פורום בריאות העין