בעיות בראיה לאחר ניתוח משולב : ויטרקטומי + קטרקט

דיון מתוך פורום  בריאות העין

30/04/2012 | 23:13 | מאת: דפנה

שלום רב, לפני חצי שנה נותחתי בעין שמאל עקב גילוי חור (דרגה 3) ברשתית במרכז הראיה. הניתוח היה משולב עם ניתוח קטרקט, מאחר והיתה גם עכירות בעדשה. הוסבר לי כי במחלות רשתית העכירות מתפתחת במהירות וכדאי לבצע ניתוח משולב. בביקורות שלאחר הניתוח מסתבר שהחור המקולרי נסגר, אך אני ממשיכה לראות צל המסתיר את מרכז התמונה. בנוסף, לאחר כשלושה חודשים מיום הניתוח, החלה תופעה של גלים: כל הקווים הישרים ניראים מעוגלים. לכל העצמים יש "בטן". הכל מתנועע בצורה גלית. יש גם תחושת כאב, סבל מסינוור, והתעייפות העין. (אציין שבמשפחה, לדודתי יש מחלה של ניוון רשתית). בבדיקה האחרונה נאמר לי שמבחינה אנטומית הכל בסדר, אך אני חוששת שיש כאן בעיה ואודה מאוד על עזרתכם.

דפנה שלום רב, לעתיתם אני נתקל במקרים שעברו ניתוח לתיקון חור מקולרי מסוג זה, אשר הניתוח אמנם מצליח מבחינה אנטומית, אך הרצפטורים הממוקמים באזור החור במרכז הרשתית אינם מתאוששים, ואינם מתפקדים באופן נורמאלי עקב תהליך של ניוון משני ולכן חדות הראייה לקויה והראייה המרכזית מעוותת. לבעיה זו אין טיפול לצערי, היות ולא ניתן עדיין להביא לחידוד וצמיחה של פוטורצפטורים ותאי רשתית. בברכה, פרופ' קרמר ישראל

07/05/2012 | 09:36 | מאת: דפנה

פרופ' קרמר שלום, אני מודה לך על ההסבר המפורט שהביא אותי לקריאה אודות הפוטורצפטורים.בעקבות תשובתך ברצוני לחדד מס' דברים: 1. האם הבנתי נכון ששתי הבעיות: ה"צל" במרכז התמונה וכן העיוות של כל הקווים והעצמים הישרים ההופכים ל"גלים" - נובעות מנושא החור המקולרי ולא מניתוח הקטרקט, למרות שבוצעו בניתוח משולב? 2. מתשובתך הבנתי שיש כאן תהליך של ניוון (ניוון משני עקב הניתוח). האם תופעת ה"גלים" שהחלה כשלושה חודשים לאחר הניתוח, מצביעה על התדרדרות והמשך ניוון הרשתית? (במיוחד לאור מחלת ניוון הרשתית ממנה סובלת דודתי, שהתופעה אצלה החלה סביב גיל 80, ואילו אני כיום בת 56). ואם כן, האם ניתן לצפות את קצב ההתפתחות הניוונית? תודה רבה מראש על עזרתך. בברכה, דפנה

מנהלי פורום בריאות העין