טשטוש ראיה פתאומי בשתי העיניים

דיון מתוך פורום  בריאות העין

15/06/2017 | 09:35 | מאת: המודאג

היום מול המחשב פתאום התחיל טשטוש בראייה בשתי העניים. זה היה מין טבעת כזו, בשתי העיניים, שלה מראה שקוף בצבע כסף עם כאילו זיגזג של צבע כסף. גם שעוצמים את העיניים רואים את זה. לכך לא התלווה משהו נוסף. זה נשמך 20 דקות והתפוגג. אחרי ההתפוגגות חטפתי כאב ראש, לא יודע אם מהלחץ הפסיכולוגי של מה שקרה או מסיבה רפואית שקשורה. בעבר, לפני כחודש וחצי, היה אותו דבר ולא זוכר בעניין כאב הראש. המקרה היה אז תוך כדי קניות בסופר. אז ניגשתי לרופא עיניים שבדק אותי בצורה יסודית: בדיקת ראיה, הרחבת אישונים והכול ונמצא תקין.

יש תופעה של מיגרנה עינית המתבטאת בהפרעות ראיה וזיגזוג. בהמשך מופיע כאב ראש. התאור שלך יכול להתאים לתופעה זו אך מומלץ בדיקה של רופא עיניים לשלול בעיה אחרת. בכבוד רב ד״ר מיכאל היימס

18/12/2019 | 19:36 | מאת: האם אני צריכה להיות מודאגת?

זה בדיוק מה שקרה לי היום. גם כן בזמן קניות בסופרמרקט. פתאום אני רואה טבעת, בדיוק איפה שהעין מנסה להתמקד כדי לקרא. אלא, שדוקא שם זה מטושטש. הטבעת/עיגול עם הילה היתה בשתי העיניים וגם כאשר עצמתי את העיניים. כעבור כ 20 דקות זה חלף. מה זה יכול להיות?

מנהלי פורום בריאות העין