עפעפיים קופצות מעל שבוע

דיון מתוך פורום  בריאות העין

02/05/2017 | 01:59 | מאת: שלומי

ראשית , ברור לי שהנושא מדובר וידוע , שמתי לב שבממוצע כל הודעה שנייה היא על נושא עפעפיים קופצות בן 27 אצלי זה התחיל מסביב עין ימין במשך 3-4 ימים , לאחר מכן החל להתרחש גם בעין שמאל , סכ"ה שבוע . התדירות היא כל היום , מעולם לא חוותי תדירות שכזו. לאחרונה התחלתי דיאטה ( לא בפעם הראשונה ) , ייתכן כי בשבוע קודם לכן ביצעתי פעילות גופנית מאומצת ( כ 4 פעמים באותו שבוע בעצימות גבוהה ) האם ממולץ בדיקת רופא עניים , הייתי לפני כחודש על בירור אחר של בדיקת ראיה ונעשה לי בדיקה מקיפה (ללא קשר לריצוד העפעפיים שלא היה קיים אז ) האם החלטה על לקיחת תוסף מגנזיום באופן עצמאי הוא דבר נכון , אני חושש שעקב פעילות גופנית מאומצת ותזונה מבוקרת ייתכן כי מדובר בחוסר במינרל אשמח להכוונה איך לפעול.

שלומי שלום רב ריצוד העפעפים או התכווצות בלתי רצונית של העפעפיים היא אכן תופעה מורכבת אשר סיבתה לא ברורה. מדובר בפיעלות מוגברת בלתי רצונית של שרירי העפעפיים עקב גירוי עיצבי מוגבר כנראה . אין טיפול מוגדר או ספציפי יש לבדוק נטילת מגניזום אולי תעזור ,אני בספק גדול. אין קשר למאמץ גופני אני מניח כי התופעה תחלוף כלעומת שבאה עם הזמן שיחלוף. ממליץ לנסות גם תחליפי דמעות לטיפול ביובש אפשרי בברכה פורפ' קרמר ישראל

מנהלי פורום בריאות העין