המרטומה קומביינד מחפש פיתרון

דיון מתוך פורום  בריאות העין

02/01/2017 | 16:24 | מאת: פז

שלום ממש מחפש עזרה בנואשות אני בן 37 יש לי בעיה בעין שמאל שמשפיעה על חיי נאמר לי על צלקת ברשתית . גידול שפיר . או בהגדרה המקצועית המרטומה קומביינד ...לצערי הפכתי מומחה ... מחפש בנואשות פיתרון קשה לי לעבוד זה משפיע על חיי היום יום ופעולות פשוטות גורם לעייפות וכאבי ראש בעיה לראות דברים על מחשב בשל כפל הראייה ומפחד שבגלל החוסר איזון ישפיע גם על העין השנייה עשית כבר המון בדיקות ומחפש רק מי שיוכל לפתור לי את זה גם במחיר של לבטל עין אחת כדי לא להישתגע מהמצב

שלום רב, אין כל קשר בין החדות של העין השניה-הבריאה, והעין המדוברת, פרט לקשר של אי נוחות וחוסר שיווי משקל ראייתי. לגבי הצלקת ברישתית הקשורה בהמרטומה במרכז הרשתית אין לי כל פיתרון עכשווי לצערי, היות וזו צלקת שלא ניתנת להסרה מלאה ואיזור הרישתית שמתחתה סובל מניוון. יתכן ובעתיד הרחוק תכנס טכנולוגיה של השתלת רישתית אך טכנולוגיה זו איננה נראית באופק עדיין ואינה מעשית. בברכה, פרופ' ישראל קרמר

08/01/2017 | 13:35 | מאת: פז

לפני הכל תודה לע התגובה הלוואי ובעתיד יהיה פיתרון הצלקת שלי לא במרכז הרשתית וראיתי שרשמת שאמנם לא ניתן להסיר במלואה אבל אולי ניתן יהיה להסיר חלקית או לתקן אפילו במעט ... האם יש כזו אופציה ...?

מנהלי פורום בריאות העין