פרכוסים ושיתוק לאחר אפנדימומה

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה - שיקום לאחר אירוע מוחי

19/01/2016 | 10:11 | מאת: לירון

היי, לפני שנתיים גילו לחמי גידול שפיר במוח מסוג אפנדימומה. הוא עבר ניתוח להסרתו. לפני חצי שנה הוא עבר הקרנות (להקטנת הגידול שגדל בינתיים). הבעיה החלה לפני שבוע, הוא עבר פרכוס שנראה כמו שבץ- כלומר הפה התעקם וכף יד שמאל השתתקה. בזמן הנסיעה באמבולנס הפה חזר למקום וגם היד השתחררה. הוא אושפז ליומיים בפנימית, קיבל תרופה לפרכוסים ושוחרר הביתה. בינתיים ולמרות התרופה הוא עבר עוד שני פרכוסים, האחד חלש והאחד חזק שגרם לפה להתעקם עוד יותר ולכף היד שוב להשתתק וכעת הוא מאד מתקשה לדבר ולא מסוגל להפעיל את כף היד. הוא אושפז בבי"ח ומקבל סטרואידים ושתי תרופות למניעת הפרכוס. השאלה האם השיתוק שנוצר בפה ובכף היד אמור לעבור (כפי שעבר בפרכוס הראשון)? האם הסטרואידים אמורים לשפר את מצבו? תודה!

לירון שלום, אינני רופא (אני פיזיותרפיסט שיקומי), לכן אינני יכול לענות לך לגבי הסטרואידים. אני כן יכול לומר לך שאם הטיפול התרופתי לא מועיל, קיים טיפול תזונתי בעל יעילות גבוהה נגד פרכוסים, שנקרא דיאטה קטוגנית. באופן תאורטי הוא יכול לסייע גם בטיפול בגידול. זו לא תזונה קלה אבל היא בהחלט אפשרית. בהצלחה, זאב

19/01/2016 | 13:46 | מאת: לירון

מנהל פורום פיזיותרפיה - שיקום לאחר אירוע מוחי