אטקסיה אירוע מוחי

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה - שיקום לאחר אירוע מוחי

25/07/2015 | 11:27 | מאת: רביד

הי, אבא שלי עבר אירוע מוחי לפני כ5 ימים. הוא בן 55. לפני האירוע מתפקד , עובד ופעיל. לאחר האירוע היו קצת בעיות בדיבור שדי הסתדרו. לא נראה שיש פגיעה בשרירים או בכוח ואין שום שיתוק בחלקי הגוף. יש מעט חולשה וחוסר דיוק בצד ימין (יד ורגל). הוא לא יכול ללכת בעצמו אלא להיעזר בדברים שונים ולהיתמך. נראה שיש לו אטקסיה , לפי מה שקראתי בעיות בקורדינציה ודיוק של הגפיים . האם בתהליך השיקום יש שיפור לחולים מסוג זה? האם יש סיכוי שהוא יצליח ללכת בכוחות עצמו לאחר השיקום? במה זה תלוי? ואיך אפשר להגביר סיכויים.. תודה, רביד.

אפשר בהחלט לשפר אטקסיה שנגרמה כתוצאה מאירוע מוחי. טיפול פיזיותרפי שמיועד לשיפור שיווי משקל הוא טיפול בסיסי המקובל במצב כזה. לעיתים נעשה שימוש במשקולות לבישות כדי לעזור לייצב חלקי גוף שונים. כדי להגביר סיכויי ההחלמה ממליץ לבדוק אפשרות לטיפול בתא לחץ שיקומי. ישנם דברים נוספים שעשויים לעזור אך קשה להעריך אם יעזרו ובאיזו מידה. זאב

30/07/2015 | 14:31 | מאת: רביד

לאיזה מרכז שיקום כדי לשלוח במקרה הזה? האם יש מומחים למצב זה בארץ?

מנהל פורום פיזיותרפיה - שיקום לאחר אירוע מוחי