אפאזיה גלובלית

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה - שיקום לאחר אירוע מוחי

14/07/2014 | 17:27 | מאת: רונית

שלום רב, אבי בן 80 לאחר אירוע מוחי קשה (מפרצת), כיום כחודש ושבוע אחרי האירוע נמצא בשיקום. הולך אולם הליכה לא תפקודית, מתפקד בינוני והבעיה העיקרית הינה האפזיה הגלובלית. לפעמים קשה לו להגות מילים והקול חלש ולפעמים מדבר מאוד ברור. מתכוון למילה מסויימת ויוצאת מילה אחרת וקשה להבין את רצונו ולכן חוזר וחוזר מתעייף ומתעצבן או שותק. אחרי מספר שבועות בטיפול אין שינוי באפזיה , יש עליות ומורדות. לפי מה שניתן להבין הרגשתו שהטיפול לא מקדם ולכן מאבד מוטיבציה וניתן להבין שאין לו רצון לטיפול. איך אפשר לעורר מוטיבציה, האם יש פסיכולוג מומחה לאפזיה. איך ניתן לעזור. האם כדאי להפסיק את השיקום ולחזור לסביבה הטבעית בבית ולנסות אישפוז יום

רונית שלום, אם קיים דיכאון ברקע יש לטפל, תרופתית או בדרכים אחרות (יש!). ממליץ לעבור בדיקת התאמה לטיפול בתא לחץ שיקומי - יש מקרים שמועיל מאוד. ישנו תכשיר שנקרא 'נוראייד' שאולי יכול להועיל במצב כזה, אם כי המחקרים שנעשו לא מצביעים על תועלת מובהקת. ממליץ להתייעץ עם פסיכולוג שיקומי (לא ספציפי לאפזיה) - אמור להיות כזה במוסד השיקומי בו אביך נמצא. בהצלחה, זאב

מנהל פורום פיזיותרפיה - שיקום לאחר אירוע מוחי