זיכרון של הרג

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה - שיקום לאחר אירוע מוחי

09/03/2014 | 17:23 | מאת: ציון

עברתי אירוע מוחי לפני כ 4שנים המיפלגיה ספסטית בצדשמאל ודיסטוניה כאשר אני בא לנעול נעל ,עצם המחשבה,,הרגל מתחילה להתכווץ ולהתעוות,, וכאשר נעלתי כל הרגל כאילו ננעלת ומתאבנת ולאחר זמן,,יש כאבים איומים

ציון שלום, תודה על פנייתך. אתה מתאר תופעה של ספסטיות יחד עם כיווץ בו-זמני של שרירים רבים ברגל, ברמת חומרה גבוהה. דברים שיכולים לעזור כדי להחליש את הכיווץ החזק שאתה מתאר: א. הזרקה של חומרים מסוימים לשריר (למשל בוטוליניום טוקסין) ב. תרופות להורדה של ספסטיות (כגון בקלופן/בקלוסל) שנלקחות דרך הפה ג. הזלפה של בקלופן באופן מתמשך לתעלת השדרה ע"י משאבה המושתלת מתחת לעור ד. השתלת קוצב מוחי (DBS) אני ממליץ שתפנה לנוירולוג טוב, אולי אפילו נוירולוג המתמחה בהפרעות תנועה, כדי לדון באפשרויות האלה. במקביל, כדי לשמר את טווחי התנועה ברגל, למנוע קיצורי שרירים ולעזור לך לתפקד מבחינה תנועתית בצורה הטובה ביותר האפשרית במסגרת המגבלות הקיימות, אני ממליץ שתפנה לפיזיותרפיסט המתמחה בשיקום לאחר אירוע מוחי והפרעות תנועה. אתה מתאר מצב לא פשוט אבל יש דברים שיכולים להקל. כדאי מאוד לפנות ולברר. בהצלחה, זאב

10/03/2014 | 18:13 | מאת: ציון

תודה על הפירוט הנרחב אשמח שתפנה אותי לפיזיוטרפיסט המתמחה בשיקום לאחר אירוע מוחי והפרעות תנועה.

מנהל פורום פיזיותרפיה - שיקום לאחר אירוע מוחי