שיקום ודיכאון

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה - שיקום לאחר אירוע מוחי

22/10/2013 | 09:24 | מאת: רחלי

שלום רב זאב, 1. מאד רציתי לדעת האם מעבר לדכאון שצוין כתופעה שכיחה לאחר ארוע מוחי קיימות עדויות לתגובות או שינויים נפשיים/ רגשיים שכיחים אצל חולים , הנובעים משינויים אורגניים 2. מה הסבירות להתקפים אפילפטיים לאחר ארוע מוחי? כיצד ניתן להבחין בין ארוע מוחי נוסף להתקף אפילפטי (מדובר בפרכוסים, כאשר EEG נמצא תקין)

רחלי שלום, 1. בהחלט קיימים עוד שינויים רגשיים מעבר לדיכאון המאוד שכיח - שינויים תכופים במצב הרוח, התקפי בכי ו/או צחוק, 'פתיל קצר', אימפולסיביות ועוד. למידע מפורט בנושא הבעיות הרגשיות לאחר אירוע מוחי ראי באתר שלי - http://www.shikum-cva.org/impaired/emotional מנסיוני חשוב מאוד לטפל עד כמה שאפשר בבעיות האלו, במיוחד בדיכאון, כדי שהשיקום התנועתי יצליח. 2. באירוע מוחי הסימנים הם בדרך כלל בצד אחד של הגוף (חולשה/שיתוק/בעיות בשדה הראיה וכו') ולא מלווים בפרכוסים. בחלק מהמקרים אירוע מוחי גורם להופעה מאוחרת יותר של התקפים אפילפטיים אבל זו לא תופעה שכיחה ובד"כ היא ניתנת לשליטה באמצעות תרופות. שיקום מוצלח, זאב

מנהל פורום פיזיותרפיה - שיקום לאחר אירוע מוחי