שימוש בתרופות זולפידם וסטילנוקס לילד עם שיתוק מוחי

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה - שיקום לאחר אירוע מוחי

08/05/2010 | 09:30 | מאת: נדיה

בעקבות הצפייה בסרט על נפגעיי מוח והטיפול בתרופות זולפידם וסטילנוקס... יש לי ילד בן 8.5 שנים הנפגע בלידה מדימום תוך מוחי דרגה 2, פיתח הידרוצפלוס ונותח כ-6 ניתוחי ראש (רובם קשורים לשנט). הילד מוגדר C.P. האם ניתן לטפל בו בתרופות אלה? אם כן, לאיזה פרק זמן? מינון? תודה מראש!

15/05/2010 | 10:53 | מאת: דר' דניאל גוטליב

ראי תשותבי הקודמת. לגופו של עניין נסיון בתרופה כזו מחייב היתרים מסויימים אבל בהיותה תרופה "לא מזיקה" ומאחר שמדובר במצבים תודה לאל נדירים וקיצוניים אני חושב שההתייחסות לנסיון תרופתי כזה תהיה יחסית ליברלית וברוב המחלקות העוסקות בטיפול בחולים במצב כזה לא יתקשו להוציא אותו לפועל. בהצלחה.

15/12/2010 | 17:48 | מאת: יגאל

נדיה שלום, אחותי עברה דום לב ונמצאת כרגע בתרדמת. האם השתמשת בכדור לבנך? אני מקווה שהוא מרגיש טוב. אודה מאוד לתשובתך. תודה יגאל.

מנהל פורום פיזיותרפיה - שיקום לאחר אירוע מוחי