דיכאון לאחר אירוע מוחי

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה - שיקום לאחר אירוע מוחי

05/04/2009 | 20:49 | מאת: קרן

אמא שלי, בת 82 , עברה באפריל שנה שעברה אירוע מוחי.כתוצאה מכך היא סובלת מחולשה בצד ימין, יש פגיעה קוגנטיבית והיא איבדה את היכולת להתבטא . היא סובלת מדיכאונות ונוטה לבכות לעתים דחופות. אציין שהיא מטופלת בתרופות וגם לוקחת ציפרמיל כדור אחד ביום, אך לא נראה שינוי לטובה. מה המלצתך לגבי הדיכאון?

11/04/2009 | 19:06 | מאת: דר' דניאל גוטליב

ראשית צריך להבחין בין חוסר יציבות רגשית ששכיחה אחרי שבץ מוחי נרחב ומבטאת קושי להסתיר רגשות שניתן לטפל בו (במידה והוא מדי מביך עבור הנפגע) בכמות קטנה של אלטרול (בתנאי שאין התוויות נגד) לדיכאון אמיתי שבו ניתן כיום לטפל במספר רב יחסית של תרופות שהמבדיל בינהן הוא בעיקר פרופיל תופעות הלוואי שלהן שאותו אנו מתאימים לצרכיו של המטופל (למשל תרופות מרדימות לעומת מעוררות, מדכאות תאבון לעומת מעוררות תאבון ועוד). כ"כ כדאי להיות מודעים לכך שאחרי שבץ מוחי חצידורי שמאלי יש משקרוי "תגובה קטסטרופלית" במצבי אילמות (אפזיה גלובלית) שהיא סוג של בעיה התנהגותית בפני עצמה הדומה לדיכאון אבל הטיפול הרצוי בה לא תמיד מבוסס על תרופות נוגדות דיכאון אלא על תרופות הרגעה מג'יוריות. מעבר לכל זה, אסור לשכוח שטיפול תרופתי בדיכאון בלי תוספת של משהו דומה לCBT (COGNITIVE BEHAVIORAL THERAPY ) הוא כמו למלא טנק דלק בלי לדעת לאן רוצים לנסוע...צריך לדאוג למלא את שעות הפנאי בתעסוקה נעימה ומשמעותית שתחזיר למטופל, גם ובמיוחד לאחר שבץ מוחי את הטעם לחייו. בהצלחה.

מנהל פורום פיזיותרפיה - שיקום לאחר אירוע מוחי