מחוסר הכרה לאחר החייאה

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה - שיקום לאחר אירוע מוחי

25/09/2018 | 23:27 | מאת: רינת

שלום, אבי בן 71 . עבר ניתוח מעקפים אלקטיבי. יום לאחר אקסטובציה הוא לקה בדום לב - לדברי הצוות בוצעה החייאה קצרה ומידית. הונשם והורדם.למחרת הפסיקו הרדמה. הוא התעורר הזיז ארבע גפיים , פתח עיניים והנהן בראשו ועקב אחרינו במבטו. יום אחרי הוא נכנס לשוק ספטי. יומיים אחרי שהתאושש משוק ספטי - הפסיקו הרדמה - אבא הזיז רק פלג גוף שמאל ולא יודעת לגבי מצב הכרה. ביצעו CT מח שהדגים אוטמים מרובים לקורנרים פריוונטריקולרי מצד שמאל ובגרעיני בסיס . אחרי זה שוב הרדימו אותו שלא יתאמץ ושישנשום טוב דרך מכונת הנשמה. לאחר שבוע .הפסיקו הרדמה דורמיקום. אך אבא הזיז קצת פלג גוף שמאל. תזוזות מינימליות . פותח עיניים אך לא עוקב במבטו. מגיב לגירוי כאב ולסקשיין בפתיחת עיניים ולפעמים תזוזה מינימלית משמאל. אבא כבר 7 ימים לאחר הפסקת דורמיקום ועדיין באותו מצב. היום בוצע CT - ללא שינוי מ Ct קודם. מה הסיכוי שיהיה שיפור במצבו? שיפתח עיניים ויעקוב במבטו ?

שלום, זהו מצב מורכב ואין לי יכולת לענות על שאלה כזו דרך האינטרנט. מציע לשאול את הרופאים המטפלים. זאב

מנהל פורום פיזיותרפיה - שיקום לאחר אירוע מוחי