בבקשה עזרה

דיון מתוך פורום  שיקום לנפגעי נפש - ייעוץ ותמיכה

30/01/2015 | 20:46 | מאת: anan

בבקשה עזרה מה כדאי לעשות ומה מוגדרת הבעיה שלי מבחינת נפשית נשוי ואב לשני ילדים גיל 42 הייתי עובד עצמאי כבעל עסק במסעדת אוכל מהיר ואשתי עוזרת לי בעסק נכנסתי למצב כלכלי קשה והחובות הכלכליות המכבידות עלי עם הגבלות בהוצאה לפועל הגבלות בבנקים ועיקולים סיימתי את עבודתי לפני חצי שנה בלי הכנסה כל שהיא העד החודש הזה קבלתי מלשכת התעסוקה 2700 שקל סבלתי מזה שנה וחצי מנפילה בעסק וגרם לי דלקת שגרמה לי כאבים בגב וברגליים מטופל אצל רופא אורתופד וגם מטופל אצל רופא פסיכיאטרי מספר חודשים סיבת הפניה: אין כוח לשום דבר,חסר ביטחון עצמי,מרגיש מתוסכל , מתרחק מאנשים,לא נהנה משום דבר התרחקות רגשית מאשתו ומילדיו ופסימי,סובל מרעד בלטי נשלט בסנטר מרגיש חנוק לחץ החזה ממצאי הבדיקה: שיתוף פועלה מלא התמצאות תקינה בכל המובנים מצב רוח ירוד אפקט חרדתי עם גוון דיכאוני קל, חשיבה מאורגנת בולטת התעסקות יתר קוגניטיבית סביב הביטויים הגופנים חשש מהחמרת בריאות הפיזית דאגת יתר ממה שאירוע ומהעתיד ,מביע מחשבות פסימיות ,תחושות תסכול, חוסר אונים מחשבות, אשמה אין עדות לפעילות פסיכוטית אין מחשבות או כוונות אובדניות, תובנה ושיפוט שמורים אבחנות:MAJOR DEPRESSIVE DISORDER RECURRENT EPISODE .ANXIETY DIS UNS l שם התרופות ASSIVL 10 MG והשני LUSTRAL 100 MG טיפול LONG PSYCHIATRIC FOLLOW UP עם נקודות03.4 קיבלתי תשובה מוועדה רפואית אחוזים 19%נמוכים בלי שקיום תעסוקתי התשובה לא מוצדקת קיבלתי את זה קשה מאוד ברחתי מהבית מספר לילות ביערות לא הייתה לי ברירה לא יכולתי לזבל היה הכל שחור עוד האחים מצאו אותי במצב לא נעים הפניה אחרונה אצל רופא פסיכיאטרי סיבת הפניה: מרגיש שהוא אשם,שהוא אבוד ,מרגיש שנכשל מכל הבחינות ,מחפש דרכים להתבודד ולהתרחק מאנשים,מאוד מיואש ופסימי,מצב רוחו ירוד,אפתי מתקשה להתחיל ולהתמיד בדברים ,לא יושן טוב בלילות מתעורר מוקדם בבוקר ממצאי הבדיקה: שיתוף פועלה מלא התמצאות תקינה בכל המובנים מצב רוח ירוד אפקט דיכאוני חשיבה מאורגנת בולטת התעסקות יתר קוגניטיבית סביב הביטויים הגופנים חשש מהחמרת בריאות הפיזית מביע מחשבות פסימיות תחושות תסכול חוסר אונים מחשבות אשמה אין עדות לפעילות פסיכוטית מביע מחשבות אובדניות ללא תוכניות קונקרטיות לפגוע בעצמו תובנה ושיפוט שמורים אבחנות:MAJOR DEPRESSIVE DISORDER RECURRENT EPISODE .chronic medication refill שם התרופות MIRO 30MG והשני LUSTRAL 100 MG טיפול LONG PSYCHIATRIC FOLLOW UP עם נקודות03.4 המשך מעקב וטפול פסיכיאטרי מה כדאי לעשות במצב הזה ? לאן לפנות? ניתן לקבל עד אחוזים וכמה?

שלום רב, ראשית לפי האבחנה הינך מתמודד עם דיכאון מג'ורי ,שככל הידוע פוגע הן באיכות החיים והן ביכולות התפקודיות.לא הצלחתי להבין האם הגשת בקשה להכרה במצבך הנפשי דרך ביטוח לאומי ? שכן ניתן לפנות לועדה רפואית של הביטוח לאומי לקביעת אחוזי נכות ולקביעת קצבת נכות בהתאם. בכל מקרה שבו אתה חש כי לא קיבלת אחוזים המשקפים את מצבך אתה יכול לפנות בערעור לועדה ולצרף אסמכתאות רפואיות לפגיעה בתפקודך היומיומי. כמו כן הינך יכול לבקש טיפול מעו"ס או דרך קופ"ח לבקש הפנייה מהרופא או דרך המרפאה לבריאות הנפש - שם תוכל לסייע לך גם בשיחות פרטניות וגם בהנעת תהליכים ביורוקרטיים. בהצלחה מיכל יהודה

24/02/2015 | 11:25 | מאת: שימי

ביטוח לאומי זרק אותך כמו שהוא זרק אותי עם 36%. אפילו שיקום לא תקבל, אלא שלי לא הספיק שיקום, אני רציתי לקבל קצבת נכות, וקיבלתי את הקצבה בסופו של דבר בעזרתה של החברה המרכזית למימוש זכויות. יש עוד חברות שמתעסקות עם זה, פנה לאחת מהן.

26/02/2015 | 15:54 | מאת: נתנאל

יש דברים שאין מה לעשות אי אפשר להילחם בעצמך והייתם צריכים ללכת לעורך דין מומחה שמבין בדברים האלה,צר לי אחי אבל אני לא מאמין לכל החברות הפרטיות אמנם אמרת שהשגת את הכסף אבל השאלה היא אם הצלחה לקבל את המקסימום וגם כמה הם לקחו לך. מי שמבין יודע שהועדות האלה לא פשוטות בכלל צריך להכיר הכל מבפנים ולדעת מה להגיד להם ומה להציג להם, אני הלכתי לעורך דין פייל ויחד עם עורכת דין אושרה קידר שישבה בוועדות האלה כמה שנים וידעה מה הולך ומה מגיע, קיבלתי הרבה מאד כסף, אם תרצה פרטים תגיד לי בכל אופן בהצלחה אחי

מנהלי פורום שיקום לנפגעי נפש - ייעוץ ותמיכה