בצקת לאחר ניתוח מנינגיומה

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

21/10/2016 | 10:00 | מאת: ליאור

שלום לכולם,לפני שלושה שבועות עברתי ניתוח להוצאת גידול מנינגיומה,הגודל של הגידול היה גדול 5*8*9.5 ס"מ במשקל 143 גר" דרגה WHO1 המנינגיומה היתה בצד שמאל של הראש ,לא במוח צמודה לדורה,אני גבר בן 38 ,אתלטי, תגובתי מיותר לציין שהייתי בהלם של חיי שעשיתי את ה-CT וקיבלתי את התשובה,כי לא הרגשתי את הגידול מתפתח עד לפני חודש לפני הניתוח שהידים שלי רעדו והדיכאון (כנראה מהגידול) גבר,ובערך שבועיים לפני כאבי הראש היו בלתי נסבלים ובגלל זה הלכתי לנרולוג ובעקבות כך הלכתי לCT. לפני בערך כחצי שנה התגרשתי כתוצאה מהרגשה של חוסר משמעות לחיי מבחינת הכל וייחסתי את הרעידות והמצב רוח לגירושים שלקחתי אותם נורא קשה. שאלתי היא : אני שלושה שבועות אחרי הניתוח ויש לי כמות גדולה של נוזלים בראש באזור של הניתוח, חצי ראש שמאל נראה כמו כדור מנופח ,למרות ששמו לי נקז במשך יומיים ולקחתי סטרואידים עד שבוע לאחר הניתוח אני רוצה לדעת האם זה הליך טבעי של הגוף או שפשוט הגוף לא מצליח להפריש את הנוזלים והם "נתקעו"שם,יש לציין שבעקבות המצב הביטחון שלי מדרדר והמצב רוח לא משהו ,הרופא אמר לי שאין בעיה אבל אני מרגיש לא טוב ,חושב כל הזמן על נקז שיוציא משם את המים,קראתי גם שיש מחלה שנקראת הידרוצפלוס או בעקבות גידול של עודף מים באזור הראש שיש צורך לנקז אותם ע"י שאנט שמחובר מהראש לבטן ע"י צינורית או פיום החדר השלישי, אני רק חושב על זה וזה מטריד אותי. אודה לכם על תשובתכם ואשמח לעזור למי שצריך בגבולות שאני יודע אותם לעבור את התקופה המאתגרת הזאת,תודה.

שלום ליאור, משמח שהנתוח עבר בצלחה,במיוחד כאשר מימדי המנינגיומה היו ניכרים. תתכן צבירת נוזל באיזור כריתת הגידול. כדי לענות פרטנית לשאלת הצורך בנקז ו-או קיום הידרוצפלוס עם צורך בדלף=SHUNT יע צורך לעיין בהדמיות(CT ו-או MRI) לפני ואחרי הנתוח ולהתייחס כמשתמע. בברכה

22/10/2016 | 09:33 | מאת: ליאור

תודה על התשובה המהירה ד"ר ולד שאלתי היא,האם יש דרך לזרז את הניקוז של הנוזל לדוגמה ע"י כדורים? , יש לציין שנקבע תור ל mri עוד שלושה חודשיים מהליך הניתוחי. האם זהו הליך טבעי של הגוף שיכול לקחת מס' ארוך של שבועות בגלל שאני לא רואה שינוי בהפחתת הנוזלים לאחר שלושה שבועות. תודה

26/03/2020 | 05:07 | מאת: טל

היי ארבע שנים אחרי - ואנחנו באותו סרט עכשיו. איך זה נגמר בסוף?

26/03/2020 | 08:52 | מאת: דר אוריאל ולד

בוקר טוב ליאור, הצגת הבעייה ברורה. יש צורך לבדוק אותך, להתרשם מממידת הנפיחות, לעיין בהדמיית CT או MRI לאחר הניתוח ולייעץ כפי שישתמע. בברכה

מנהלי פורום נוירוכירורגיה