האם יש קשר בין ניתוח אקוסטיק נוירומה והידרוצפלוס

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

06/03/2013 | 11:18 | מאת: orlyst

שלוםרב, לפני יותר מחצי שנה עברתי ניתוח להוצאת אקוסטיק נוירומה. הניתוח עבר בהצלחה ובביקורת לאחר ניתוח היו ראיות כי הגידול הוצא בשלמותו. אציין כי נאלצתי לעבור ניתוח תיקון עקב דלף. כחודשיים לאחר הניתוח התחלתי לסבור מבעיות בשדה הראייה והמצב הולך ומדרדר מאז. כרגע אני ממתינה לבדיקה של נוירואופלטלמולג. שאלתי היא האם יכול להיות קשר בין הניתוח שבוצע והידרוצפלוס? האם כדאי לעשות בדיקת C.T לפני הביקור אצל הנוירואופטלמולוג?

ערב טוב, דומני ששאלה כזאת נשאלה בעבר הלא רחוק בפורום. הפגיעה בשדה הראייה אם יש כזאת איננה קשורה בנתוח לכריתת הנוירומה. לעיתים רחוקות כריתת נוירומה אקוסטית (בעיקר אם נפחה ניכר) יכולה להסתבך בהפרעת ספיגה של הנוזל המוחי=CSF ובעקבותיה להידרוצפלוס. אם במקרה המתואר היתה דליפת נוזל שדרשה נתוח שני לאיטומה יתכן קשר כנ"ל.

10/03/2013 | 11:20 | מאת: orlyst

שלום רב, ותודה גדולה על התייחסותך המקצועית והמהירה. יש לי שאלה נוספת האם יתכן קשר כזה גם ללא כל התסמינים ה"קלאסיים" של הידרוצפלוס כמו כאבי ראש וקשיים בהליכה? כרגע הסימן היחיד שלצערי אני סובלת ממנו הוא בעיות בשדה הראיה?

מנהלי פורום נוירוכירורגיה