נגישות
נגישות

המשך שאלה-מניגיומה א טיפית

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

09/11/2011 | 19:27 | מאת: ורד

שלום דוקטור, בהמשך לשאלתי הקודמת, הוציאו לבעלי את כל המניגיומה והוא עשה לאחר הניתוח ct. התבקשנו לערוך בדיקת mri רק בעוד 5 חודשים. תוצאות הפתולוגיה: לצד מאפיינים טיפוסיים הרי שבאזורים רבים תבנית צמיחה דמוית יריעות, המלוכסנות מוגברת נראים מוקדי נמק והפעילות המיעוטים מוגברת (עד כ 10 מיטוזות ל10 שדות בהגדלה גבוהה. מוקשית נראים תאים דמוי רבדואידים. מדד השגשוג mib-1 הינו כ 5-15%. מה הסיכוי לחזרתה במידה ואכן הוסרה במלואה. קראתי באתרים כי תוחלת החיים היא 12 שנים. האם נכון? והאם סביר לעשות mri רק בעוד 5 חודשים? מה הסיכוי שחזרתה תהיה סרטנית? האם סביר לא לבצע טיפול כעת? אנחנו מודאגים מאוד, בעלי רק בן 45.

לקריאה נוספת והעמקה

לורד, בהמשך לדיון קודם, 1.האם ה-CT לאחר הנתוח כלל הזרקת חומר ניגוד? 2.האם קיים פענוח רשמי של ה-CT ? 3.MRI כדאי לבצע עתה. 4.קצב התחלקות התאים גבוה למדי.הישנות סרטנית-אפשרית:מעבר מדרגה 2=מנינגיומה אטיפית,ל-3=מנינגיומה אנפלסטית,או סרקומה.

מנהלי פורום נוירוכירורגיה