ניתוח ראש הוצאת גידול מתי כן מתי לא ?

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

24/10/2020 | 09:56 | מאת: שאלה כללית

אם בן אדם בריא במקרה התגלה לו גידול שפיר במוח -במקרה גילו לו אין לו שום בעיה בגוף שזה מפריע לו לא בעיה נורולוגית כאבי ראש ראייה שמיעה זיכרון. איך מנתחי ראש בדרך כלל מתייחסים לסוגייה כזאת ? יש לציין שאותו בן אדם עשה טיפול נורוכירוגי לא לפתוח ראש והוצאת הגידול אלא עצירת הגידול

שלום, גיל ,ממצאי בדיקה נוירולוגית,מימדי הגידול בהדמייה,מיקום הגידול במח, ,קיום או העדר בצקת סביבו ועוד, נשקלים ותורמים בכל מקרה ומקרה פרטנית לגיבוש המלצה האם מתבקש מעקב בלבד,האם קיימת הורייה לניתוח,או האם קיימת עדיפות לטיפול ברדיוכירורגיה(הטפול שעוצר את צמיחת הגידול)

מנהלי פורום נוירוכירורגיה