הידרוצפלוס לאחר TBI וקרניואקטומיה שמאלית

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

21/06/2020 | 19:00 | מאת: NOT_FOUND

שלום רב בעלי בן 37 חצי שנה אחרי תאונת דרכים עם חבלת ראש קשה, עבר קרינואקטומיה בצד שמאל בשבוע הראשון לפציעה. כחודשיים וחצי אחרי, לאור התנפחות צד שמאל בראש (איפה שהיה השקע של העצם החסרה), הופנה למיון שיבא. בבדיקת סיטי התגלה הידרוצפלוס. בייעוץ נוירוכירורגי הוחלט על הזמנת השתל לקריופלסטיקה עם/ללא התקנת שאנט. בגלל הקורונה השתל הגיע רק בחודש האחרון. בבדיקות סיטי ו MRI מלפני שבועיים (בעת אשפוזו עם דלקת ריאות) נכתב שיש החמרה בהידרוצפלוס. מאז טרם נקבע מועד לניתוח. השאלה היא כמה זמן מבחינת המנתח אפשר לחכות עם הניתוח? האם החמרה כזאת ובעיקר כאשר השתל כבר נמצא לא מחייבת ניתוח דחוף? מבחינת הכרה וקוגניטיבי אנחנו מרגישים שיש גם החמרה. תודה

ההשתלשלות המתוארת מורה בבירור על צורך לא לדחות את הניתוח מעבר לשיהוי עד כה

23/06/2020 | 07:18 | מאת: NOT_FOUND

תודה על תשובתך. הרופא המנתח מסרב לתאם תאריך לניתוח בגלל שטוען שהיה לבעלי אלח דם בתקופת הדלקת ריאות, ושצריך לחכות מספר שבועות עד שיהיה יציב. בעלי כבר שבועיים אחרי האשפוז, יציב, ללא חום, יש גם המלצה של מנהלת מחלקת שיקום לביצוע הניתוח בהקדם. מה עוד אפשר לעשות? אני במקביל בודקת אפשרות ייעוץ ומנתח אחר בבית חולים אחר. תודה, רינה

בקר טוב רינה, *לבקש עתה פגישה עם מנהל המחלקה בה אושפז בעלך: בפגישה תעלי לדיון נוסף את החמרת המצב הקוגניטבי,החמרת ההידרוצפלוס בהדמייה

מנהלי פורום נוירוכירורגיה