האם הגוף מייצר המנגיומיות ומה ניתן לעשות?

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

09/04/2020 | 13:32 | מאת: שאלה כללית על המנגיומיה

מה ניתן לעשות איזה טיפול כדי למנוע היווצרות המנגיומיה מהמוח? שעברתי ניתוח לפני מספר שנים אמרה לי אחת החולות ששכבה בחדר שלי שהגוף מייצר- האם זה נכון? מה ניתן לעשות כדי למנוע את זה?

•מניעת חשיפה לאיזור מוכה קרינה מקטינה סיכוי לפתח מנינגיומה. •מניעת חשיפת הראש-הקרקפת הגולגולת לטיפול קרינתי. •פרט לנ״ל-לא משהו מבוסס נתונים שידוע לנו כיום*

10/04/2020 | 18:57 | מאת: הבהרה

לא התכוונתי למניגיומיה אלא להמניגיומיה גידול שפיר בכלי דם האם זה אותה תשובה למה ששאלתי ?איך ניתן למנוע המנגיומיות גידול שפיר בכלי דם שיחזור? האם הגוף מייצר גידולים שפירים בכלי דם במוח?

בפנייתך תארת כריתת הגידול מהמח! המנגיומה הוא גידול שפיר בעצם הגולגולת מחוץ למח. לא ידוע כל אמצעי למניעתו בברכה

מנהלי פורום נוירוכירורגיה